Torsdag 8. februar klokken 19 inviterer Oplandia senter for samtidskunst til et foredrag med musikkviter Ivar Roger Hansen i tilknytning til “En liten utstilling om å komme hjem” av Borgny Svalastog.

Foredraget tar utgangspunkt i hvordan Svalastog sitt kunstnerskap innehar dype forbindelser til musikalske verk; Musikk står som en bred ramme om hennes kunstneriske virksomhet, både som en ekspressiv ressurs, men også som motiv. Musikken som inngår i og springer ut av hennes verker, spenner over et bredt repertoar. 

I foredraget vil Svalastogs egne refleksjoner over musikkens betydning for hennes kunst knyttes til musikkeksempler og konkrete bilder.

Ivar Roger Hansen har gjennom mange år hatt et nært samarbeid med Borgny Svalastog. Hansen er musikkhistoriker og har tidligere vært direktør ved Petter Dass-museet i Alstahaug og Ringve Musikkmuseum i Trondheim.

Ivar Roger Hansen. Foto: Jorunn Mo.

Ivar Roger Hansen. Foto: Jorunn Mo.