Utlysning av utstillingsplasser ved Oppland Kunstsenter i 2022. Søknadsfrist 31.8.2020

Oppland Kunstsenter ble etablert i 1986 og er et regionalt senter og visningssted for samtidskunst. OK er også et kompetansesenter for offentlige kunst-prosjekter, og initierer kunstfaglige arrangementer og samtaler. Våre utstillinger og arrangementer representerer og bidrar til utviklingen av samtidskunstfeltet både lokalt, regionalt og nasjonalt. Oppland Kunstsenter eies av Billedkunstnerne i Oppland (BKO) og Norske Kunsthåndverkere Øst-Norge (NK-Øst), og inngår i det nasjonale nettverket «Kunstsentrene i Norge» (KiN).

Våre lokaler ligger midt i Lillehammer sentrum vis a vis Lillehammer kunstmuseum i et brutalistisk bygg i naturbetong. Våre utstillingslokaler består av et stort og lyst hovedgalleri, samt gallerirommet «Glasskuben». (se tegning og mål nederst på siden). I 2022 vil Glasskuben primært vies til visning av bokprosjekter.

Hvem kan søke:

Profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi tar også i mot søknader innen elektronisk kunst, lydkunst og performance. Både enkeltkunstnere og grupper kan søke. Ta kontakt på post@kunstopp.no dersom du har spørsmål.

Vilkår:

– Hovedgalleriet er på ca 88 kvadratmeter, og gallerirommet Glasskuben er ca 13 kvadratmeter (se tegning lenger ned på siden)

– Vederlag: Satsene vedtas årlig av Oppland Kunstsenter sitt styre. I 2020 gjelder følgende satser: Oppland kunstsenter betaler kr. 25 000 i vederlag for separatutstilling i hovedgalleriet. Dersom flere deler lokalet, deles denne summen på antallet utstillere. Utstillinger i Glasskuben  gir et vederlag på kr. 10 000.

– Oppland Kunstsenter dekker utgifter til frakt og forsikring under frakt én vei med kunstsenterets egne transportavtaler.

– Oppland kunstsenter forsikrer arbeidene i kunstsenterets lokaler. Forsikringen omfatter kun arbeider som monteres i utstillingen

–  Det utarbeides en utstillingsavtale mellom utstiller og Oppland Kunstsenter

Krav til søknaden:

– Prosjektbeskrivelse som skisserer og begrunner en utstilling ved Oppland Kunstsenter

– Kort beskrivelse av kunstnerskapet (artiststatement) på 500-1000 tegn

– CV

– Portfolio med 5-10 bilder av tidligere aktuelle arbeider. Henvis også til oppdatert hjemmeside

– Vi tar i mot filer i jpg, pdf og word som ikke overstiger 2 MB per fil

Lag gjerne hele søknaden til 1 fil i pdf! Denne skal ikke overstige 10 MB

Søknaden sendes digitalt til: post@kunstopp.no og merkes Søknad om utstillingsplass i 2022+navn på søker

Bilder/ film med filstørrelse over 2 MB kan sendes per ordinær postgang eller leveres på cd/dvd. Vær obs på at vi ikke returnerer søknadsmaterialet, men at det kan gjøres avtale om å hente dette innenfor våre åpningstider.

Mål av Oppland kunstsenter

Bilder av lokalene:

_DSC5118

Fra utstillingen Samleren og radioamatøren med Marit Arnekleiv. Foto: Øystein Thorvaldsen.

_MG_9231

Utstilling med Tiril Schröder og Bente Bøyesen. Hilde Aagaard i Glasskuben. Foto: Øystein Thorvaldsen

_DSC4896

Fra utstillingen “Reading Palms” med LELLO//ARNELL. Foto: Øystein Thorvaldsen.

_DSC4911

Fra utstillingen “Reading Palms” med LELLO//ARNELL. Foto: Øystein Thorvaldsen.

_DSC1414

Aleksander Stav. Foto: Øystein Thorvaldsen.

_DSC4696

“Nye spor” av Kari Mølstad. Øystein Thorvaldsen.

_DSC4697

“Nye spor” av Kari Mølstad. Øystein Thorvaldsen.

_MG_4753

Glasskuben. Visning av Margareta Bergmann sitt arbeid “being transported. And rapt in secret studies”. Foto: Øystein Thorvaldsen.