Fredag 16. februar klokken 13 inviterer Oplandia senter for samtidskunst til “Kunstpodden live, Nasjonalmuseet spesial” med kunstnerboktips av Geir Haraldseth, Solveig Tønseth og Cecilie Tyri Holt. Kunstpodden og B*stard har denne gangen invitert med Solveig Tønseth fra Nasjonalmuseets bibliotek, og Geir Haraldseth, kurator ved Nasjonalmuseet og kunstboksamler til en samtale om utvalgte kunstbøker og kunstnerbøker de mener at fortjener mer oppmerksomhet.Samtalen inngår i et formidlingssamarbeid der B*stard og Kunstpodden retter et kritisk søkelys mot kunstneriske uttrykk i skjæringspunktet mellom kunst og litteratur. Episodene er støttet av Kulturrådet, Bildende kunstneres hjelpefond og Innlandet fylkeskommune.

Om paneldeltakerne

Geir Haraldseth er kurator på Nasjonalmuseet. Sammen med Randi Godø kuraterte han «Jeg kaller det kunst,» åpningsutstillingen på det nye Nasjonalmuseet som åpnet sommeren 2022 hvor flere bokprosjekter var inkludert. I 2022 kuraterte han også den nederlanske paviljongen for Venezia biennalen sammen med Melanie Bonajo, Maaike Gouwenberg og Soraya Pol. Tidligere var Haraldseth daglig leder for Rogaland Kunstsenter (2012-2018) og kurator på Kunstakademiet ved KHiO (2011-2012). Han er styreleder i stiftelsen Norsk kunstårbok, rådsmedlem i Kulturrådet (2014-2017) og medlem av OCAs internasjonale jury (2018-2022). Han har skrevet om kunst for Art in America, the Exhibitionist, Kunstkritikk og Acne Paper.

Solveig Tønseth er spesialbibliotekar i Nasjonalmuseets bibliotek med spesielt ansvar for oppfølging og innkjøp av litteratur innen samtidskunstfeltet, herunder også kunstnerbøker.
Hun har jobbet i museet siden 2001 (den gang Museet for samtidskunst) og har sett utviklingen innen kunstnerbokfeltet de siste årene. Som bibliotekar jobber hun med kategorisering, registrering og gjenfinning av bøker og er opptatt av hvordan det kan utarbeides gode rutiner for dette også for kunstnerbøker, som ofte opererer i grenseland mellom bok og kunstverk.

Cecilie Tyri Holt (f.1980) er kunsthistoriker, redaktør, kulturjournalist og forfatter. Hun skrev sin mastergrad om Edvard Munchs fotografiske praksis, og har jobbet som kunstkritiker, redaktør og skribent i ulike publikasjoner. Tyri Holt har skrevet bøkene Per Fronth (Forlaget Press, 2009), Elisabeth Werp (Gyldendal, 2013), Edvard Munch. Fotografier (Forlaget Press, 2013), Zoya Taylor (blackCap, 2022) – og var redaktør for tidsskriftet Kunsthåndverk i perioden 2014 – 2022. Høsten 2017 startet hun Norges første podkast om kunst, Kunstpodden og lanserte våren 2022 podkasten Heksehammeren for Podimo. Tyri Holt Hun er tilknyttet produksjonsselskapet Flink Pike.

Hør flere episoder av Kunstpodden om kunstbøker og kunstnerbøker her