Utlysning av utstillingsplasser ved Oppland Kunstsenter høst 2020 og vår 2021. Søknadsfrist 30.8.2019

Oppland Kunstsenter ble etablert i 1986 og er et regionalt senter og visningssted for samtidskunst. OK er også et kompetansesenter for offentlige kunst-prosjekter, og initierer kunstfaglige arrangementer og samtaler. Våre utstillinger og arrangementer representerer og bidrar til utviklingen av samtidskunstfeltet både lokalt, regionalt og nasjonalt. Oppland Kunstsenter eies av Billedkunstnerne i Oppland (BKO) og Norske Kunsthåndverkere Øst-Norge (NK-Øst), og inngår i det nasjonale nettverket «Kunstsentrene i Norge» (KiN).

Våre lokaler ligger midt i Lillehammer sentrum vis a vis Lillehammer kunstmuseum i et brutalistisk bygg i naturbetong. Våre utstillingslokaler består av et stort og lyst hovedgalleri, samt gallerirommet «Glasskuben». (se tegning og mål nederst på siden). Spesifiser gjerne i søknaden hvilket av gallerirommene du ønsker å bruke.

Hvem kan søke:

Profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi tar også i mot søknader innen elektronisk kunst, lydkunst og performance. Både enkeltkunstnere og grupper kan søke. Ta kontakt på post@kunstopp.no dersom du har spørsmål.

Vilkår:

– Hovedgalleriet er på ca 88 kvadratmeter, og gallerirommet Glasskuben er ca 13 kvadratmeter (se tegning lenger ned på siden)

– Vederlag: Satsene vedtas årlig av Oppland Kunstsenter sitt styre. I perioden det går an å søke seg til (høst 2020/vår 2021) gjelder følgende satser: Oppland kunstsenter betaler kr. 19 000 i vederlag for separatutstilling i hovedgalleriet. Dersom flere deler lokalet, deles denne summen på antallet utstillere. Likeledes betaler Oppland Kunstsenter kr. 8 500 i vederlag for utstilling i gallerirommet «Glasskuben». Dersom flere deler lokalet, deles denne summen på antallet utstillere.

– Oppland Kunstsenter dekker utgifter til frakt én vei med kunstsenterets egne transportavtaler

– Oppland kunstsenter forsikrer arbeidene i kunstsenterets lokaler. Forsikringen omfatter kun arbeider som monteres i utstillingen

–  Det utarbeides en utstillingsavtale mellom utstiller og Oppland Kunstsenter

Krav til søknaden:

– Prosjektbeskrivelse som skisserer og begrunner en utstilling ved Oppland Kunstsenter

– Kort beskrivelse av kunstnerskapet (artiststatement) på 500-1000 tegn

– CV

– Portfolio med 5-10 bilder av tidligere aktuelle arbeider. Henvis også til oppdatert hjemmeside

– Vi tar i mot filer i jpg, pdf og word som ikke overstiger 2 MB per fil

Lag gjerne hele søknaden til 1 fil i pdf! Denne skal ikke overstige 10 MB

Søknaden sendes digitalt til: post@kunstopp.no og merkes Søknad høst 2019 og vår 2020+navn på søker

Bilder/ film med filstørrelse over 2 MB kan sendes per ordinær postgang eller leveres på cd/dvd. Vær obs på at vi ikke returnerer søknadsmaterialet, men at det kan gjøres avtale om å hente dette innenfor våre åpningstider.

 

Mål av Oppland kunstsenter

 

 

Bilder av lokalene (Utstilling med Tiril Schröder og Bente Bøyesen. Hilde Aagaard i Glasskuben. Foto: Øystein Thorvaldsen):

_MG_9231

_MG_9238

_MG_9258

_MG_9337

_MG_9360

 

_MG_4753

Glasskuben (Visning av Margareta Bergmann sitt arbeid “being transported. And rapt in secret studies”).

Foto: Øystein Thorvaldsen.