24. november kl. 12.00 inviterer Billedkunstnerne Innlandet (BKI) til en kunstnerpresentasjon med Ansgar Ole Olsen på Oplandia senter for samtidskunst, Kirkegata 68, Lillehammer.

BKI´ ordet er en møteplass for kunstnerne i regionen som bidrar til kunnskapsdeling, å styrke det kollegiale samholdet, og å synliggjøre den profesjonelle kunstscenen i Innlandet overfor et kunst- og kulturinteressert publikum. Etter presentasjonen serveres enkel lunsj.

Ansgar Ole Olsen (f. 1952, Lyngen) arbeider med skulpturer i metall. Han har bakgrunn som platearbeider fra Skipsverftet i Tromsø og kunstutdanning fra Noregs Kunsthåndverksskule og Statens håndverks- og kunstindustriskole (1982 – 1986).Olsen kombinerer gjenbruk av materialer fra gamle maskiner, kjøretøy, arbeids- og jordbruksredskaper med et modernistisk formspråk. Arbeidene i rustfritt, lakkert eller erodert, rustet stål tematiserer gjenstander, motiver og materialer fra industri-, arbeiderhistorie og kystkultur, satt i en stilisert, abstrahert og ofte leken form.Olsen har hatt separatutstillinger ved flere av landets kunstsentre og deltatt på en rekke gruppeutstillinger regionalt og nasjonalt. Han har deltatt med arbeider på «Collect» ved Victoria & Albert Museum i London og flere andre internasjonale mønstringer. Mye av Olsens kunstneriske virke har vært større utsmykningsoppdrag i både offentlige og private regi som ved Sommerlyst ungdomsskole i Tromsø, Samisk Vitenskapsbygg i Kautokeino og Bodø Lufthavn.Olsens arbeider er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Nordenfjeldske Kunstindustri museum, Nordnorsk Kunstmuseum, Norsk kulturråd, samt Oppland og Hedmark Fylkeskommune. Han bor og har verksted på Østre Toten.

http://ansgaro.no/

Billedtekst: Fra inneværende utstilling ved Sámi Dáiddaguovddáš (SDG)/Samisk senter for samtidskunst”Mu Eanadat Várri — Fiervá — Mearra/ Mitt Landskap Fjellet — Fjæra — Havet» av Ansgar Ole Olsen. Kunstnerens eget foto.