Torsdag 9. 11. klokken 18 vises filmen Sculptural Abstractions #Ringsveen av Franzisca Siegrist hos OSS. Etter filmenholder Siegrist en kunstnerpresentasjon der hun forteller om kunstneroppholdet på Ringsveen i 2022 og hvordan hun arbeidet med filmen der.

Videoen Sculptural Abstractions #Ringsveen er det siste verket skapt innenfor langtids-prosjektet Sculptural Abstractions som fordypet seg i begrepet tilhørighet i et stort og bredt perspektiv. Hvordan tilpasser man seg egen kropp, andre mennesker, hverdag, rutiner, naturen eller omgivelser i endring? I videoen skapes det skulpturelle former med kroppen som abstraheres i møte med det omkringliggende. Den ble filmet i juni 2022 i nær-området til Ringsveen og er delt i 4 spesifikke deler og steder: skogen, jordet, hyttene og rogna.

Franzisca Siegrist er en sveitsisk – spansk billedkunstner, født i Sveits (1984), oppvokst i Spania og er siden 2010 bosatt i Oslo. Hun har jobbet profesjonelt og aktivt med kunst og spesialisert seg innen performancekunst i 15 år. Siegrist jobber i tillegg med installasjon, objekter og fotografi, gjerne som en del av en live performance eller med en performativ tilnærming. Hun jobber intuitivt med sine verk og de er alltid stedsspesifikke, skapt i og med omgivelsene. Spørsmålene hun stiller er knyttet til migrasjon, tilhørighet, identitet, samfunnsnormer, utenforskap og hvordan hennes egen bakgrunn og hverdag speiler spesifikke aspekter ved samfunnet vårt. 

Siegrist har mottatt flere arbeidsstipendier og har i tillegg til annen kunstnerisk aktivitet vist over 80 performancer i Europa, Asia og USA, blant annet ved Museo La Neomudejar, Madrid (ES); Trafo Kunsthall, Asker (NO); Høstustillingen, Kunstnernes Hus, Oslo (NO); UP-ON Festival, Sichuan University Art Museum, Chengdu, (CN); Østlandsutstillingen, Østfold Kunstsenter, Fredrikstad (NO); Small Projects, Tromsø (NO); RAM Galleri, Oslo (NO); Museo Vostell Malpartida, (ES); NOosphere Arts, NYC (US); Galeria Raczej, Poznan, (PL); Le Generateur, Paris, (FR); Stiftelsen 3.14, Bergen (NO), og Gallery Block B, Singapore. Mellom 2021 og 2022 ble hun tildelt opphold på Ringsveen – Weidemanns gård i Lillehammer.