Fredag 29. september kl. 12.00 inviterer Billedkunstnerne Innlandet (BKI) til en kunstnerpresentasjon med Elena Abessinova på Oplandia senter for samtidskunst, Kirkegata 68, Lillehammer.

BKI´ ordet er en møteplass for kunstnerne i regionen som bidrar til kunnskapsdeling, å styrke det kollegiale samholdet, og å synliggjøre den profesjonelle kunstscenen i Innlandet overfor et kunst- og kulturinteressert publikum. Etter presentasjonen serveres enkel lunsj.

ELENA ABESSINOVA / Kongsvinger
Billedkunstneren Elena Abessinova er født og oppvokst i Kiev, Ukraina hvor hun også har studert i et kreativt miljø. Med sine illustrasjoner har hun gitt ut to barnebøker i Sveits, dette ble en døråpner for Elena til kunstgalleriet i Basel hvor hun hadde sin første soloutstilling. Hun bodde og jobbet mellom Ukraina og Sveits i 18 år hvor hun også skapte sin karriere.Da Elena Abessinova slo seg ned i Norge i 2008 var hun en etablert kunstner. I 2015 bosatte hun seg i Kongsvinger. Hun har deltatt på en rekke internasjonale utstillinger i Europa, Japan og USA. Samtidig har hun hatt mange utstillinger i Norge. Hun er medlem av NBK, BKI og Tegnerforbundet.Kunstnerskapet viser en stor bredde i teknikker og uttrykk. Motivene spenner fra portrettmaleri via fabulerende naturmotiver til humoristiske skråblikk på livet og kjærligheten. I historiemaleriene bringer hun gjerne sammen historiske fakta og mytologi.

Hennes kunst har en særegen stil. Karakteristisk for hennes arbeid er stor detaljrikdom med et tydelig dekorativt aspekt. Om enn hennes motiver har forskjellig i uttrykk, enten de er ornamentale, historiefortellende eller tar utgangspunkt i stilleben, så viser de dekorglede, som kombineres med evnen til frodig og velbalansert komposisjon. I det siste året har hun hatt to bilder på Nasjonalmuseets utstilling «Jeg kaller det kunst» og en tre måneders presentasjon på «Kunsthjørnet» i Kunstbanken i Hamar. I november 2022 startet hennes toårige solo vandreutstilling i samarbeid med KUNSTBANKEN.