Fredag 30. juni klokka 12 inviterer Oplandia senter for samtidskunst til en kunstnerpresentasjon med Linda Convery Løvold i regi av Billedkunstnerne Innlandet.

BKi´ordet er en møteplass for kunstnerne i regionen som bidrar til kunnskapsdeling, styrker det kollegiale samholdet, og synliggjør den profesjonelle kunstscenen i Innlandet overfor et kunst- og kulturinteressert publikum.

Etter presentasjonen serveres enkel lunsj. Fri entre.

Velkommen!

Linda Convery Løvold (31) er fra Geilo i Hallingdal og tar for tiden en Bachelor ved kunstakademiet i Bergen, under fakultetet KMD. (kunst musikk og Design)

Fra før har hun en Bachelor i Eksponeringsdesign fra Westerdals, school of communication and technology, i Oslo 2015. Hun har også jobbet som rekvisitør i Hotel Cæsar, innen Film & TV Produksjon som innspillingsleder og kostymeansvarlig. Videre har hun vært kunstnerisk ansvarlig for flere festivaler og har en fot i event-bransjen. 

Linda Convery Løvold har vært bosatt og involvert/operert i kunstfeltet i Lillehammer i 2020-2023, med atelier på Fabrikken og Elefant kunsthall, medhjelper på Oppland Kunstsenter (Nå Oplandia senter for samtidskunst) under blant annet *Bastard og matservering for Saksumdal tempel og Harpefoss hotell. Hun har også arbeidet som omviser på Lillehammer Kunstmuseum. Det siste 1,5 året har hun jobbet digitalt som innholdsprodusent for KunstiInnlandet.no, instagram og facebook med offentlige verk presentasjoner. 

Linda har vært på BKI´ordet tidligere (i 2020) med avisa “KUNSTKAMPEN” som ble utviklet sammen med Syver Marthinsen Goksøyr. 

Linda Convery Løvold om egen kunstnerisk praksis

“Hvis ikke nå, når?” “Hvis ikke meg, hvem?” “Hvis ikke her, hvor?” “Hvis ikke dette, hva?”
4 spørsmål jeg
skreiv i 2018.

Energisk experimentell billedkunstner. Hovedsakelig maler, driver også med silketrykk og ordspill.
Handlingskraft, motivasjon og livskraft som redskap. 

Bare gjøre, får ting gjort, igangsetter, glad i folk. 
Er opptatt av folk og energi, arketyper og relasjoner, repetisjoner, rutiner, mønster og ringvirkninger i av atferd og på en lerretsduk. Kroppsspråk og kommunikasjon. Ytringsfrihet og spørsmålsstilling til samfunn, infrastruktur, institusjonsdrift og systemer, grensetesting for å forstå den tida jeg lever i.
Verk som tidsvitner og som det tidløse. 

Dyrke mot og trygghet i meg selv og i andre. Opptatt av å bidra med meningsfullt arbeid for et fellesskap i positiv utvikling. Ta del i framtida som en god leder og genuin kunstner.
Inspirasjon kommer fra: Tilstedeværelse, folk jeg har møtt, tradisjonskultur i Norge, Egypt, kommunikasjon, frustrasjon, PMS, heksedans og tarot, slapstick, carnival og cirkus, tull og tøys og humor. 

På kunstakademiet har jeg vært involvert i ulike utvalg og stått bak 2 store vår utstillinger og en utstilling og fagdag for mental helse.
1 år i HMS- rådet, 1 år i Brukerutvalget, 2 år i Fagutvalget for kunst, ( 1 år Nestleder) 1 år i Fakultetsstyret. Fra høsten går jeg ut av alle disse og inn 1 år som nestleder i KSU, Kunstnerisk Studentutvalg, som er øverste formelle studentpolitiske organ ved KMD, og betalt stilling.

 

Alle menneskene silketrykket. Kunstnerens eget foto.