FATEMEH EKHTESARI OG JOHANNE FRONTH-NYGREN
ÅPEN MIKROFON og DJ GIRAFFO
Fredag 4.11. kl. 19.00–23.50 på Oppland Kunstsenter


Velkommen til Lillehammer-lansering for Hun er ikke en kvinne, den nye utgivelsen til vår egen Fatemeh Ekhtesari! Ekhtesari rømte fra Iran i 2015 og ble fribyforfatter på Lillehammer i 2017. I 2020 kom den norske debutboken hennes, på lille TransFe:r forlag. I høst slipper Aschehoug forlag Hun er ikke en kvinne, en samling nyskrevne dikt, arbeidet frem parallelt på persisk og norsk.


Med seg i prosessen har Ekhtesari hatt Johanne Fronth-Nygren, som har hjulpet henne med å finne et uttrykk som bærer like godt på norsk som på persisk. Fronth-Nygren er selv poesidebutant i år, med diktsamamlingen Vannverk, beskrevet av Flamme forlag som «en hyllest til byen som et levende, pumpende økosystem».
Marius Emanuelsen møter de to poetene til samtale om å dikte på flere språk, og om hva en poet kan bidra med når verden brenner.


Kvelden fortsetter med DJ Giraffo og åpen mikrofon, så ta med dikt og dansesko!