Lørdag 20. august kl. 14.00 ønsker vi velkommen til åpning av Østlandsutstillingen på Oppland Kunstsenter!

Utstillingen åpnes av Kurt Ole Linn,  seksjonssjef for kunst og kultur i Innlandet fylkeskommune. Vilde Andrea Brun, daglig leder Oppland Kunstsenter ønsker velkommen. Utdeling av blomster til kunstnerne ved Josephine Lindstrøm, daglig leder Østlandsutstillingen. 

Østlandsutstillingen sitt filmprogram vises på Lillehammer Kino i åpningshelgen.

Lørdag 24. september arrangeres et seminar om språk og tilhørighet med utgangspunkt i årets utstilling.

KUNSTNERE SOM STILLER UT:
Jannik Abel, Wazham Baban, Anton Benois, Sigbjørn Bratlie, Espen Brændsrød, Peik Elias, Sofia Eliasson, Gunhild Enger, Guro Olsdotter Gjøl, Iselin Linstad Hauge, Tore Holberg, Torgeir Husevaag, Sindre Hustveit, Ingerid Kuiters, Per-Erik Larsen, Camilla Luihn, , Jessica MacMillan, Lina Norell, Andreas Olavssønn Rongen, Sondre Røe, Gunnhild Torgersen, Jan Walaker, Camilla Edström Ödemark, Thomas Østbye.

ØVRIGE KUNSTNERE PÅ ØSTLANDSUTSTILLINGEN 2022:

Edgar Ballo, Unn Fahlstrøm, Ingwill Gjelsvik, Ingvild Hudø Jørgensen, Gunhild Sannes Larsen, Katharine MacDaid, Hanne B. Nystrøm, Tone Berg Størseth, Siri Ekker Svendsen, Karin Margaretha Valum, Thale Vangen, Embla Øverbye.

OM ØSTLANDSUTSTILLINGEN
Østlandsutstillingen kjennetegnes som en kunstnerstyrt organisasjon med et flertall av kunstnere i styret, og fagfellejury. Turnéutstillingen viser samtidskunst, for det meste nyproduksjoner, og stiller ut på sentrale institusjoner over hele Østlandet. Utstillingen trekker et bredt publikum, og bidrar til at befolkningen blir kjent med kunstnerskapene i sin egen landsdel. Utstillingens sammensetning kurateres i større grad enn tidligere, og har en stigende popularitet  både blant kunstnere og publikum.

JURYEN OM ÅRETS UTSTILLING

«Store temaer som miljø, økonomi og ytringsfrihet preger utstillingen. Vi får et bilde av det sårbare mennesket som gransker sine nærområder, relasjoner og natur på let etter de muligheter som finnes i forfallet og historien. Arbeidene reflekterer også en pragmatisk holdning til å undersøke den usikkerheten vi nå befinner oss i, her og nå, hvor ting står i veien og der mye kanskje står på spill.» 

Jury 2022

Patrik Entian, juryleder, Buskerud bildende kunstnere, Ola Gustafsson, gallerist og eksternt jurymedlem, Anna Widén, Billedkunstnerne i Oppland, Ingrid Eggen, Billedkunstnerne i Oslo og Akershus, Mads Andreas Andreassen, representant for Oppland Kunstsenter, Josephine Lindstrøm, daglig leder for Østlandsutstillingen.

Utstillingen følges av et formidlingsprogram i regi av Oppland Kunstsenter og Østlandsutstillingen. Programmet inkluderer blant annet omvisninger, kunstnermøter, seminar og kunstnerverksted i regi av Den Kulturelle Skolesekken. Følg  med på Facebookm Instagram og Oppland Kunstsenter og Østlandsutstillingens hjemmesider:  http://kunstopp.nowww.ostlandsutstillingen.no

PRAKTISK INFO OM ÅPNINGSDAGEN:

  • Kl. 13 åpner en duoutstilling med Icaro Zorbar og Marie Nerland i utstillingsrommet Glasskuben
  • Østlandsutstillingen sitt filmprogram vises på Lillehammer Kino
  • Kunstsenteret er åpent fra kl. 13 – 16

Filmprogrammet til Østlandsutstillingen 2022 med 5 filmer av 4 kunstnere vises på Lillehammer Kino lørdag 20.8. klokken 14.30 og søndag 21.8. klokken 12 og klokken 14. 
Programmet varer ca 1,5 time og består av filmene: The Play of Everyman av Thomas Østbye, BilenMin (Prolog til Junaiten) av Torgeir Husevaag, Søknadsskjema (Epilog til Junaiten) av Torgeir Husevaag, PlaySchengen av Gunhild Enger, og Safarkayga  Sigbjørn Bratlie.