Planning. Plane-ing. Letting plans go, letting the body plan.

Letting it wander the plain.

Through the air, held up by the air.

Like birds flying with their wings still.

Et vennskap har en spesiell type bevegelse, en rytme. Det er en kombinasjon av en slags synkronitet, respekt og tillit. Kunstnerne har kjent hverandre siden 2009, og dette er det første prosjektet de gjør sammen. For anledningen har de vært opptatt av minner og tankenes vandring. Utstillingen i Glasskuben på Oppland kunstsenter består av en installasjon med video og fotografier.

Icaro Zorbar er fra Bogota, Colombia, og bor og arbeider i Oslo. I sin kunstpraksis komponerer han poetiske omgivelser i form av narrative installasjoner der ulike teknologier blandes. Hans seneste utstillinger er blant annet Lydgalleriet/Borealis (2019), Modern Art Museum i Bogota (2019), Osnabrück Kunsthalle (2017) og Lyon-biennalen (2017).

Marie Nerland er fra Molde og bor og arbeider i Trondheim og Bergen. Hun er kurator og kunstner. Som kunstner arbeider hun med performance, tekst og video, og ofte er prosjektene i samarbeid med andre kunstnere. Kommende prosjekter er Paviljong Våtmark ved Østensjøvannet i Oslo (2022) og Lydgalleriet (2023). Seneste prosjekter er vist ved Small Projects i Tromsø (2019), P///AKT i Amsterdam (2019), Hordaland kunstsenter (2018) og Landmark, Bergen kunsthall (2017).

https://www.marienerland.no

https://www.icarozorbar.com

Prosjektet er realisert med tilskudd fra Regionale prosjektmidler for visuell kunst/KiN. Takk til Harpefoss kunstarena for opphold der.

Stillfoto fra video. Foto: Icaro Zorbar.