Runhild Hundeide, «OP.56» #1-10, 2022. Dubbed cassette, gold leaf on j-card and case, plastic wrapping, laser cut certificate. 21:00 min. Photo: Runhild Hundeide.
Velkommen til lansering av Runhild Hundeides utgivelse «OP.56» i Kunstbokhandelen B*stard på Oppland Kunstsenter, Kirkegata 68, Lillehammer, lørdag 3. september kl. 15:00.

Lydverket «OP.56» består av ti unike, overspilte kassetter, hvor lydsporet er synthesizere, vokal og lydopptak. Verket er et utdrag fra Runhild Hundeides pågående operaproduksjon, og utgis på Breton Cassette i samarbeid med Saksumdal Tempel.

«OP.56» presenteres på CHART Book Fair, København, 26.-28. august, og i Kunstbokhandelen B*stard på Oppland Kunstsenter den 3. september, der det inviteres til en samtale om utgivelsen og gjennomlytting av verket for publikum.

Runhild Hundeide bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Kunstakademiet, Kunsthøgskolen i Oslo, og har deltatt på Mountain School of Arts, Los Angeles. Nylige utstillinger og prosjekter inkluderer Saksumdal Tempel, Lillehammer; Caravan, Oslo; Rogaland Kunstsenter, Stavanger; Podium, Oslo; «Inertia», Oslo/Stavanger og «September Dialogue», Oslo/Stavanger.

Breton Cassette publiserer sjangeroverskridende lydprosjekter på kassett, og skal ivareta og formidle et bredt spekter av uttrykk og prosjekter. Breton Cassette samarbeider med utøvere som arbeider med musikk og lyd separat, eller som en inkluderende del av deres billedkunstprosjekt. Kassettutgivelsen og det fysiske tilbehøret gjenspeiler utøvernes auditive og visuelle interesser, og fungerer som et parergon for disse. Breton Cassette er et kunstnerdrevet initiativ, som ble startet i 2019. Det holder til i Oslo og er grunnlagt og drives av Pernille Meidell.

Saksumdal Tempel er et visningsrom og produksjonssted for samtidskunst, som også tilbyr arbeidsopphold for kunstnere. Prosjektet er lokalisert i Saksumdal, Lillehammer, og drives av Siri Leira og Tarald Wassvik.

Kunstbokhandelen B*stard er en spesialbokhandel for kunstbøker, som fokuserer på skjæringspunktet mellom visuell kunst og litteratur. Her finnes kunstbøker og publikasjoner som produseres av kunstnere og små forlag innen billedkunst- og litteraturfeltet. Med over 600 titler til salgs, både fysisk i bokhandelen på Oppland Kunstsenter og via nettbokhandelen, er den et av de største utsalgsstedene for denne typen publikasjoner i nasjonal sammenheng.

«OP.56» har mottatt tilskudd fra Innlandet fylkeskommune og Kulturrådet.
Cato Langnes: Mastring
Thomas Bergsten: Sag og theremin
En spesiell takk til Kristine Marie Aasvang

www.saksumdal-tempel.no
www.bretoncassette.com