Velkommen til kunstnersamtale med Iselin Linstad Hauge i forbindelse med visningen av Østlandsutstillingen 2022 på Oppland Kunstsenter. Torsdag 1. september klokken 19 samtaler billedkunstner Iselin Linstad Hauge og daglig leder på Oppland Kunstsenter, Vilde Andrea Brun, om kunstnerskapet i sin helhet og om verket “Line” i utstillingen.

Line (foto, c-print) av Iselin Linstad Hauge.


Et sentralt element i Iselin Linstad Hauges kunstnerskap er en undersøkning av relasjonen mellom menneske og dyr, ofte med kropp, berøring, blikk, pust og hud som utgangspunkt. I sine prosjekter arbeider hun med fotografi, tekst og video.


De siste 10 årene har hun besøkt gårder i Norge, økologiske og industribruk. Erfaring og dokumentasjon fra disse besøkene ligger til grunn for problemstillinger hun utforsker. Hun er interessert i hvordan man kan gå inn i denne tematikken uten å moralisere, men heller minimere avstanden. Å synliggjøre en felles kroppslig og sanselig eksistens heller enn kategorisering av forskjeller.


Fotografiet Line som er på med på Østlandsutstillingen inngår i denne undersøkelsen av dyr i ulike sammenhenger. Bildet er tatt den sommeren hvor regnet uteble lenger enn vanlig. Solsvidde trær, brunt gress, og generelt tørt ubehag. Både mennesker og andre dyr, fikk noe langsomt og seigt over seg – i bevegelsen og i tanken.
Iselin Linstad Hauge (f.1981 i Drammen) bor og jobber i Åneby og Oslo. Hun er utdannet ved European Film College i Danmark, har en bachelor fra Kunstakademiet i Oslo og en mastergrad i film fra Filmhögskolan ved Akademin Valand i Gøteborg. Hauge har stilt ut både nasjonalt og internasjonalt som blant annet Festspillene i Nord-Norge, Drammen Museum, Nordic Outbreak (New York), Den Frie Udstillingsbygning (København), Hors Pistes, Centre Pompidou (Paris) og Tromsø Kunstforening. Hauge er også medredaktør i den.kunstnerdrevne publikasjonen og forlaget Spesial Nord. I høst er hun også aktuell på kino som skuespiller, med en av hovedrollene i Ane Hjort Guttus nye spillefilm Voice. 

https://iselinhauge.com