Lørdag 20. augustl kl. 14.00 ønsker vi velkommen til åpning av Østlandsutstillingen på Oppland Kunstsenter!

Utstillingen åpnes av Kurt Ole Linn,  seksjonssjef for kunst og kultur i Innlandet fylkeskommune. Vilde Andrea Brun, daglig leder Oppland Kunstsenter ønsker velkommen. Utdeling av blomster til kunstnerne ved Josephine Lindstrøm, daglig leder Østlandsutstillingen. 

Østlandsutstillingen sitt filmprogram vises på Lillehammer Kino i åpningshelgen.

Lørdag 24. september arrangeres et seminar om språk og tilhørighet med utgangspunkt i årets utstilling.

KUNSTNERE SOM STILLER UT:
Jannik Abel, Wazham Baban, Anton Benois, Sigbjørn Bratlie, Espen Brændsrød, Peik Elias, Sofia Eliasson, Gunhild Enger, Guro Olsdotter Gjøl, Iselin Linstad Hauge, Tore Holberg, Torgeir Husevaag, Sindre Hustveit, Ingerid Kuiters, Per-Erik Larsen, Camilla Luihn, , Jessica MacMillan, Lina Norell, Andreas Olavssønn Rongen, Sondre Røe, Gunnhild Torgersen, Karin Margaretha Valum, Thale Vangen, Jan Walaker, Camilla Edström Ödemark, Thomas Østbye.

ØVRIGE KUNSTNERE PÅ ØSTLANDSUTSTILLINGEN 2022:

Edgar Ballo, Unn Fahlstrøm, Ingwill Gjelsvik, Ingvild Hudø Jørgensen, Gunhild Sannes Larsen, Katharine MacDaid, Hanne B. Nystrøm, Tone Berg Størseth, Siri Ekker Svendsen, Karin Margaretha Valum, Thale Vangen, Embla Øverbye.

OM ØSTLANDSUTSTILLINGEN
Vandreutstillingen Østlandsutstillingen gleder seg til å stille ut på Oppland Kunstsenter. Dette er andre utstillingssted for årets utstilling, første sted var Nitja senter for ssamtiskunst i Lillestrøm. Oppland Kunstsenter ser frem til å være vertskap for denne tradisjonsrike utstillingen.Som en fagfellejuryert utstilling med over 900 innkomne søknader kjennetegnes utstillingen av et mangfold i uttrykk. Her kan du oppleve alt fra maleri, foto, skulptur, tegning og video. Utstillingen vil uten tvil by på en rikholdig opplevelse og speile det som rører seg i kunstfeltet i dag, og presenterer et utvalg kunstnere med tilknytning til Østlandet.

JURYEN OM ÅRETS UTSTILLING

«Store temaer som miljø, økonomi og ytringsfrihet preger utstillingen. Vi får et bilde av det sårbare mennesket som gransker sine nærområder, relasjoner og natur på let etter de muligheter som finnes i forfallet og historien. Arbeidene reflekterer også en pragmatisk holdning til å undersøke den usikkerheten vi nå befinner oss i, her og nå, hvor ting står i veien og der mye kanskje står på spill.» 

Juryen har i år bestått av Patrik Entian (juryleder, BBK), Ola Gustafsson (gallerist og eksternt jurymedlem), Anna Widén (BKO), Ingrid Eggen (BOA), Mads Andreas Andreassen (representerer Oppland Kunstsenter) , og Josephine Lindstrøm (ØU) 

Utstillingen følges av et formidlingsprogram i regi av Oppland Kunstsenter og Østlandsutstillingen. Programmet inkluderer blant annet omvisninger, kunstnermøter, seminar og kunstnerverksted i regi av Den Kulturelle Skolesekken. Følg  med på Facebookm Instagram og Oppland Kunstsenter og Østlandsutstillingens hjemmesider:  http://kunstopp.nowww.ostlandsutstillingen.no

PRAKTISK INFO OM ÅPNINGSDAGEN:

– Kl. 13 åpner en duoutstilling med Icaro Zorbar og Marie Nerland i utstillingsrommet Glasskuben
– På åpningsdagen vil det være gratis inngang  – Østlandsutstillingen sitt filmprogram vises på Lillehammer Kino

Kunstsenteret er åpent fra kl. 13 – 16