Maria Brinch, Elephant Kunsthall. Foto: Elephant Kunsthall

I samarbeid med Oppland Kunstsenter har Elephant Kunsthall gleden av å invitere til Diatribe #10 lørdag 18 september kl 12:00. Vi håper å se deg der!

Kritikersamtalen tar utgangspunkt i de to separatutstillingene Hul av Camilla Steinum på Oppland Kunstsenter og I´m out of here I go again på Elephant kunsthall.
Kritikerne for dagen er Stian Gabrielsen (Kunstkritikk.no) og Ragnhild Aamås (frittstående kritiker, kunstner og kurator) med moderator Anna Haukeland (KORO).

Maria Brinch (f. 1984) bor og arbeider i Oslo. Hennes snart 103-år gamle farmor Marit bor på Lillehammer, og oppsummerer en sommer med hva som skal komme –
«høsten betar alltid, for den kaster lange skygger».
Les om utstillingen her: https://elephant-kunsthall.no

Camilla Steinum er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (2010-12) og Kunsthøyskolen i Oslo (2006-10) med utveksling til Konsthögskolan i Malmö (2010) og Kunsthochschule Berlin Weißensee (2008-09). Hun har en internasjonal utstillingspraksis med separatutstillinger ved, i utvalg; Rod Barton, London, UK, Goyas Curtain, Tokyo, JP, Soy Capitán, Berlin, DE, og Kunstverein Göttingen, Göttingen, DE.
Les om utstillingen her: https://www.opplandkunstsenter.no

Diatribe er en serie med samtaler om kunst, som retter søkelyset mot aktuelle utstillinger i Innlandet. Arrangementsserien mottar tilskudd fra Kulturrådet og Innlandet fylkeskommune. Oppland Kunstsenter, Elephant Kunsthall, Harpefoss Hotell, Glasslåven Kunstsenter, Lillehammer Kunstmuseum og Kunstbanken Hedmark Kunstsenter er initiativtakere og vertskap.


En diatribe (diatribé, gr. διατριβή – eg. tidsfordriv, undervisning, i dag avhandling) er en dialogiske form for argumentasjon over et viktig tema der gjerne flere sjangre blir brukt (f.eks. retoriske spørsmål, apstrofe, abrupte svar, paradokser og historiske eksempler) for å understreke argumentasjonen. (Wikipedia)