Fra 4. september til 17 oktober vises utstillingen Hul av Camilla Steinum på Oppland Kunstsenter.

Våre åpningstider er onsdag-søndag 12-16.

Velkommen!

For dere som ikke kan komme til Innlandet og Lillehammer kan utstillingen sees digitalt på www.opplandkunstsenter.no

Fra utstillingen Hul av Camilla Steinum. Foto: Øystein Thorvaldsen

Camilla Steinum (1986) bor og arbeider i Oslo og Berlin, og arbeider skulpturelt med tekstil, readymades, metall- og tre-strukturer. 

I utstillingen Hul på Oppland Kunstsenter viser Steinum arbeider i tre og metall satt sammen til en stedsspesifikk installasjon, sammen med store fargesterke silketrykk. Skulpturene i tre gir assosiasjoner til ulike former for oppbevaring, som fruktkasser eller også en form for bur når man ser dem fra én vinkel, mens når en beveger seg rundt, er boksene åpne, og de ser mer ut som små hulrom som gir ly, eller et sted det går an å gjemme seg? 

Denne tvetydigheten er et av Steinums kjennemerker. Gjennom sitt kunstnerskap forskyver hun grenser mellom motsetningsfylte forhold, som at noe er tiltalende eller frastøtende, nytt eller slitt, at noe er funksjonelt eller dysfunksjonelt, at det vi ser og opplever er realisme eller surrealisme.

Utstillingen utforsker og utfordrer opplevelsen mellom indre og ytre rom. I denne sammenstillingen mellom det indre og det ytre ligger også et spørsmål om skulpturens potensial til å helbrede, til å gjøre hel. Hennes interesse for dette forholdet springer ut av hvordan mennesket kategoriserer, definerer og diskriminerer for å lettere forholde seg til en uforstående verden, gjennom å dele den inn i kategorier som «rent» og «skittent». Eller hvordan vi steller utseende og kontrollerer språket for å passe inn. Kan et kunstverk gjøre vår tenkning og opplevelse av verden, og av oss selv mere hele?

Camilla Steinum er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo (2010-12) og Kunsthøyskolen i Oslo (2006-10) med utveksling til Konsthögskolan i Malmö (2010) og Kunsthochschule Berlin Weißensee (2008-09). Hun har en internasjonal utstirllingspraksis med separatutstillinger ved, i utvalg; Rod Barton, London, UK, Goyas Curtain, Tokyo, JP, Soy Capitán, Berlin, DE, og Kunstverein Göttingen, Göttingen, DE.

Utstillingen har mottatt tilskudd fra Kulturrådet.

www.camillasteinum.com

Fra utstillingen Hul av Camilla Steinum. Foto: Øystein Thorvaldsen
Fra utstillingen Hul av Camilla Steinum. Foto: Øystein Thorvaldsen
Fra utstillingen Hul av Camilla Steinum. Foto: Øystein Thorvaldsen

Utstillingen med Ingeborg Blom Andersskog er dessverre utsatt på grunn av sykdom.

www.ingeborgblom.com