BKO-kunstner i februar 2021: Árnyas Koppány

Árnyas Koppány (1988) bor og arbeider i Lillehammer, og har sitt atelier på Fabrikken i atelierfellesskapet Døla Atelier. Han er medlem av Billedkunstnerne i Oppland (BKO), Landsforeningen Norske Malere (LNM), Norske Billedkunstnere (NBK) og Association of Hungarian Artists.

Everything what you lost, instllation arnyas koppany

Árnyas har hatt en rekke separat– og gruppeutsillinger både i Norge og utlandet. I 2015 fikk han Oppland Fylkeskommunes stipend for unge kunstnere i etableringsfasen og samme år fikk han også en pris for verk han stilte ut ved Galleri Ramfjord Oslo.

Koppany Arnyas 2018 Deleted reality I 100x80 akril canvas copy

Árnyas Koppány har bodd i Lillehammer i 6 år med sin kone, og sammen har de 3 barn. Før han flyttet til Norge var han aktivt både som kunstner og kurator i sitt hjemland Ungarn. Som kunstnerisk leder for  Hatos Studio organiserteorganiserte han en rekke utstillinger. Han var også med å organisere et Artist in Residency program for unge kunstnerne i REÖK Regional Contemporary Art Center.  Videre har han jobbet som kurator ved stArt Plein Air International Art Camp som eksisterte fra 2011 til 2015. Árnyas har mottatt flere stipender og priser i hjemlandet.

Koppany Arnyas 2019 Treasures of flea market III 60x40 akrylic canvas

Koppany Arnyas 2019 Treasures of flea market 60x40 akrylic canvas

Her i Lillehammer har han de siste årene stilt ut regelmessig på Galeri Zink, og  deltatt i flere gruppeutsillinger,blant annet Høstutsillingen på Ilsetra.  Han har også flere ganger deltatt ved Oppland Kunstsenter sine gruppeutsillinger, nå sist Juleutstillingen 2020.

Árnyas Koppány 2018 Kis Lilik 100x70 akril canvas

Arnyas koppany 2020 Jól betépve 120x90 akrylic canvasc

Árnyas stiller fortsatt ut arbeider i Ungarn. Blant annet leverer han bilder til Godot Institute Contemporary Art centre i Budapest hvor han hvert år selger godt. Han er også presentert via forskellige gallerier og nettgalerier.

Arnyas koppany 2020 spring melt 100X120 akrylic canvas copy

Koppany Arnyas 2018 Daily rutine 170x130 akril canvas

Árnyas om sin kunstneriske praksis:
Fargene i bildene mine varierer fra klare og intense sammenstillinger av komplementærfarger til en mer dempet og forsiktig fargebeholdning. Hovedmotivet er ofte plassert i sentrum av bildet og understreket av en effektfull bruk av perspektiv eller geometriske elementer. Disse virkemidlene gjør at man som tilskuer blir sugd inn i bildet.
Det er bevegelse og dynamikk i maleriene, en spennende og urovekkende dragkamp mellom kaos og orden, mellom det å bygge opp og det å rive ned. Med energiske og kraftfulle penselstrøk, går jeg løs på de mer rolige arkitektoniske elementene i bildet, knuser bygningselementer og river dem fra hverandre.Eller det er kanskje det motsatte som skjer? Er det en konstruktiv gjenoppbygging som jeg skildrer? Et forsøk på å skape ro, orden og likevekt i en kaotisk verden. Bildene mine beveger seg fra realisme over i surrealisme, som appellerer til fantasien og lokker betrakteren over i en litterær verden.

73460509_10215412386927137_3320437103413690368_o

Alle billedrettigheter  i denne presentasjonen tilhører kunstneren.

https://www.facebook.com/ArnyasKoppanyAkos
isntagram: @arnyaskoppany