Diatribe #8 liten

Lørdag 17. Oktober fortsetter en ny runde med kritikersamtaler i serien Diatribe, der kritikere og skribenter møtes for å diskutere kunst- og utstillingsprosjekter i Innlandet.

Hele dagen blir en kunstbegivenhet med utstillingsåpning på Elephant Kunsthall, omvisninger i utstillingene, og servering av suppe på Oppland Kunstsenter. Før den avsluttende kritikersamtalen finner sted på Lillehammer Kunstmuseum. Tema for samtalen denne gangen er utstillinger som på hver sin måte utforsker og utfordrer maleriet. Med arbeider av Wendimagegn Belete på Oppland Kunstsenter, Nancy Spero på Lillehammer Kunstmuseum og Tarald Wassvik på Elephant kunsthall.

Sted og tid: Lillehammer Kunstmuseum lørdag 17.10. kl. 16.30.

På grunn av koronapandemien er det bindende påmelding, og maksimum 40 deltakere på arrangementet. Påmelding via facebook eller på e-post: post@kunstopp.no Merk e-posten med “Diatribe #8”.

Arrangementet er gratis.

Lenker til utstillingene

Separatutstilling med Wendimagegn Belete på Oppland Kunstsenter

Nancy Spero på Lillehammer Kunstmuseum

Tarald Wassvik på Elephant Kunsthall

Program for dagen

Kl. 13: Utstillingsåpning på Elephant Kunsthall (lenke til facebookarrangement)

Kl. 14.00; Omvisning på Lillehammer Kunstmuseum for publikum. Påmelding til omvisning må gjøres ved å bestille billett her. (Kryss av for «har årskort»,  arrangementet er gratis).

Kl. 15-16 Omvisning og servering av Suppe på OK. Påmelding til post@kunstopp.no

Kl. 16.00 Omvisning på Lillehammer Kunstmuseum (maks 15 personer av gangen)

Kl. 16.30 Diatribe #8, kritikersamtale i kafeen på Lillehammer Kunstmuseum. Påmelding via facebook eller på e-post: post@kunstopp.no

Presentasjoner av deltakere i kritikerpanelet

Cecilie Tyri Holt er forfatter og kunstskribent. Hun har en mastergrad i kunsthistorie, med Edvard Munchs fotografiske selvportretter som spesialfelt. Hun har i en årrekke jobbet som kunstskribent for ulike publikasjoner og forfattet bøkene Edvard Munch. Fotografier (Forlaget Press, 2013), Between Lights and Darks. Elisabeth Werp (Gyldendal, 2013), Møte med kunstnervenner (Aschehoug, 2010) og Per Fronth (Forlaget Press, 2009). Siden 2014 har hun vært redaktør for tidsskriftet Kunsthåndverk. Høsten 2017 startet hun Norges første podkast om kunst, Kunstpodden.

Tommy Olsson (1963) er billedkunstner, kunstkritiker, kurator og musiker. Han har tidligere gitt ut essaysamlingene Knust (2008), og Gift (2010), og har skrevet/skriver for en rekke fagtidsskift og aviser, som Klassekampen, Billedkunst, Kunstkritikk, Kunstforum og Morgenbladet.

Hedda Grevle Ottesen er billedkunstner med master fra Kunstakademiet i Oslo og skribent for blant annet magasinet Subjekt. Hun har bachelor i kunst fra KMD i Bergen og i kunsthistorie fra Universitet i Oslo, og har også studert maleri på Weissensee Kunsthochschulee. Grevle jobber hovedsakelig med film og maleri og er dj under navnet «Hedda the head».

Diatribe #8 arrangereres av Oppland Kunstsenter i samarbeid med Lillehammer Kunstmuseum og Elephant Kunsthall.

Diatribe er en serie med samtaler om kunst, som retter søkelyset mot aktuelle utstillinger i Innlandet. Arrangementsserien mottar tilskudd fra Kulturrådet og Innlandet fylkeskommune. Oppland Kunstsenter, Elephant Kunsthall, Harpefoss Hotell, Glasslåven Kunstsenter, Lillehammer Kunstmuseum og Kunstbanken Hedmark Kunstsenter er initiativtakere og vertskap.

En diatribe (diatribé, gr. διατριβή – eg. tidsfordriv, undervisning, i dag avhandling) er en dialogiske form for argumentasjon over et viktig tema der gjerne flere sjangre blir brukt (f.eks. retoriske spørsmål, apstrofe, abrupte svar, paradokser og historiske eksempler) for å understreke argumentasjonen. (Wikipedia)