molstad_nost_flyer

Oppland Kunstsenter viser utstillingene Nye spor med Kari Mølstad i Hovedgalleriet og Hvor lenge lyser vi? med Torill Nøst i Glasskuben fra 28.9.-27.10. Våre åpningstider er onsdag til søndag 12-16, velkommen!

 

Kari Mølstad, Nye spor

 Kari Mølstad arbeider med sanselige og estetiske skulpturer i glass. Hun etterstreber å tilføre håndverkets skikkelighet en ekstra dimensjon gjennom ulike slipeteknikker, sandblåsing og polering. Følsomhet og grundighet gjør hennes formsterke verk bemerkelsesverdige og kraftfulle. Hun vil at arbeidene skal få betrakteren til å tre ut av tankenes hverdagslige rutiner, som å gå ut i naturen og la seg gjennomsyre av formene og fargene der.

Ved Oppland kunstsenter viser hun et stort antall nye verk i utstillingen Nye spor. Her videreutvikles flere av teknikkene hun har arbeidet med de senere årene gjennom estetiske og sanselige formeksperimenter, håndverksmessig presisjon og optiske effekter. Glass som materiale utforskes i spennet mellom det flytende formbare glasset og det avkjølte frosne uttrykket. Verkene viser hvordan sårbarheten i naturen eksisterer også i glasset. Skulpturene hennes kan assosieres med former som finnes i floraen, i skogen eller i havet; frøkapsler, kråkeboller, egg, vanndråper og krystaller; organiske og krystallinske former. Utstillingen får frem Mølstads miljøengasjement. Hun beskriver arbeidene som en form for ordløs aktivisme der hun vil ta vare på og vise frem den skjøre skjønnheten i livet som omgir oss, som vi er en del av.

Kari Mølstad har stor anerkjennelse innen det nasjonale kunsthåndverksfeltet og mottok tidligere i år statens 10årige arbeidsstipend. De siste årene har hun stilt ut både nasjonalt og internasjonelt ved utstillingssteder som Museum Angewandte Kunst , Frankfurt, Tyskland (2019), KRAFT, Bergen (2019), NOMADcircle, Venezia med Galleri Format (2019) og Collect, London med Galleri Format (2018). Hun er innkjøpt av blant annet Sørlandets Kunstmuseum, Utenriksdepartementet, Nasjonalmuseet og Norges Bank.

www.karimolstad.no

_DSC4744

Fra utstillingen “Nye spor” med Kari Mølstad. Foto: Øystein Thorvaldsen.

_DSC4735

Fra utstillingen “Nye spor” med Kari Mølstad. Foto: Øystein Thorvaldsen.

_DSC4679

Fra utstillingen “Nye spor” med Kari Mølstad. Foto: Øystein Thorvaldsen.

 

Torill Nøst, Hvor lenge lyser vi?

Torill Nøst arbeider innen fotografi. Motivene hennes har et rent og sterkt formspråk som ofte fokuserer på de vare overgangene mellom lys og mørke. Samtidig har arbeidene alltid flere lag av fortolkningsmuligheter som skaper flertydighet og åpner for en vag uro eller ambivalens.

Ved Oppland Kunstsenter viser hun installasjonen Hvor lenge lyser vi? som består av 13 fotografiske portretter av kvinner. Alle kvinnene er lyssatt bakfra, slik at det lyser av silhuettene deres og slik at vi bare så vidt kan skimte ansiktene. Lyset i rommet er dempet, veggene har en mørk rødbrun farge, og det er en kvisthaug plassert i midten av rommet. Utstillingen retter søkelyset mot hvordan kvinner blir sett og portrettert og åpner for tolkninger knyttet til feminisme og kvinnens eget blikk på seg selv, men også for liv og død og hva det vil si å være menneske.

Torill Nøst er en veletablert kunstner som har mottatt en rekke stipend og har Statens Garantiinntekt for kunstnere siden 2003. Hun har stilt ut ved blant annet Kunsthuset KABUSO, Viegelandmuseet, Central Space (London), og Bergen Kunsthall – No. 5 for å nevne noen få. Og hun har deltatt på Høstutstillingen og Vestlandsutstillingen en rekke ganger. Torill Nøst er kjøpt inn av blant annet Bergen kommune, Norsk Kulturråd og Universitetet i Stavanger.

Utstillingen har mottatt tilskudd fra Bildende Kunstneres Hjelpefond.

 

http://www.torillnost.no

_DSC4674

Fra utstillingen “Hvor lenge lyser vi?” av Torill Nøst. Foto: Øystein Thorvaldsen.

_MG_4344_TN17-kopi

Fra utstillingen “Hvor lenge lyser vi?” av Torill Nøst. Kunstnerens eget foto.