Multe (cloudberry) 2018

Ellen V. Larsson, «Multe (Cloudberry)», 2018.

BKOrdet har gleden av å presentere Ellen V. Larsson. Kunstnerpresentasjonen foregår på Oppland Kunstsenter i Kirkegata 68 (Lillehammer) fredag 27.09. kl. 11:00.

Ellen V. Larsson (f. 1987, Sverige) er glasskunstner og daglig leder ved Hett Glass på Fabrikken i Lillehammer. Larsson ble i tidlig alder fascinert av glassblåserfaget og begynte å blåse glass ved Kosta Glascenter i Sverige i 2007. Etter studietiden flyttet hun omkring i flere land for å arbeide med glass, og hun har vært basert på Lillehammer siden 2012.

Larssons interesse for glass som materiale er basert på et ønske om å håndtere en tradisjonell teknikk, og å ha et solid håndverksmessig grunnlag å jobbe utifra. Det har senere utviklet seg til eksperimentering med glass i kombinasjon med andre materialer, som for eksempel treverk og kobbertråd for å danne mønster i eller på glasset, eller som avslutning på et verk.

Larsson vil fortelle om sin oppvekst, presentere sine arbeider og vise bilder. Velkommen til BKOrdet ved Oppland Kunstsenter fredag 27.09.!

BKOrdet
Styret i BKO initierer kunstnerpresentasjoner i forbindelse med Oppland Kunstsenter sine felleslunsjer den siste fredagen i måneden. En opplandskunstner gir en halvtimes presentasjon om et aktuelt prosjekt eller en mer generell presentasjon av sin kunstneriske praksis. Dette er en måte for kunstnerne i regionen å bli bedre kjent med hverandres arbeidsprosesser, styrke det kollegiale samholdet i Oppland, og å synliggjøre den profesjonelle kunstscenen i Oppland overfor et kunst- og kulturinteressert publikum. Arrangementet er åpent for publikum. I etterkant av presentasjonen serveres det enkel lunsj.

Oppland Kunstsenter
Oppland Kunstsenter ble etablert i 1986 og er et regionalt senter og visningssted for samtidskunst. OK er også et kompetansesenter for offentlige kunstprosjekter, og initierer kunstfaglige arrangementer og samtaler.

Kunstsenterets utstillinger og arrangementer representerer og bidrar til utviklingen av samtidskunstfeltet både lokalt, regionalt og nasjonalt. Oppland Kunstsenter eies av Billedkunstnerne i Oppland (BKO) og Norske Kunsthåndverkere Øst-Norge (NK-Øst), og inngår i det nasjonale nettverket Kunstsentrene i Norge (KiN).