Diatribe #2 (Harpefoss hotell) – Kritikersamtaler i Oppland

Søndag 11. august klokken 13-15

Harpefoss hotell presenterer i samarbeid med Oppland kunstsenter Diatribe #2, den andre i rekken av kritikersamtaler og samtaler om kunst i Oppland. Diatribe er initiert av Harpefoss Hotell, Glasslåven, Lillehammer Kunstmuseum, Oppland Kunstsenter og Elephant Kunsthall.

Velkommen til Diatribe #2 som tar utgangspunkt i årets sommerutstillinger Rotvelte på Harpefoss hotell (14.06-11.08) og Elementene på Oppland Kunstsenter (15.06-28.07). Kjetil Røed (kunstkritiker og redaktør Billedkunst), Eline Bjerkan (kunstkritiker Artscene Trondheim) og Geir Haraldseth (kurator Nasjonalmuseet) er deltagere i denne andre av i alt 5 samtaler.

Diatribe presenterer et skiftende panel av kritikere og skribenter som samtaler om utstillinger de alle har sett og blitt invitert til å refektere rundt. Denne muntlige formen for kritikk synliggjør at kritikerens synsvinkel er en av mange mulige, og åpner for motstridende lesninger og direkte meningsbrytning. Intensjonen er at både kritikere og publikum får noe å bryne seg på, i form av intellektuelle dypdykk, kritisk refleksjon og inspirerende tankesprang.

Etter samtalen blir det premierevisning av konsertfilm med Outer Limit Lotus og Ida Frømyr Borgen, fra performanceforestillingen til utstillingsåpningen av Rotvelte

Arrangementene er åpne for publikum, og det er fri inngang