harenstam-rekonstruksjon-filmstill02_lite

 

 

 

 

 

 

 

Rekonstruksjon 2013

Filmen er en rekonstruksjon av en familietragedie midt i den skandinaviske velferdsstaten. Det er forløpet rundt et dødsfall som gjenskapes med utgangspunkt i politirapporter og intervjuer. Kameraet står statisk plassert høyt over hendelsene og registrerer alt med en fullstendig nøytral blikk.

Rekonstruksjon er bl.a. annet blitt vist på Whitechapel Gallery, London;Kunsthall Charlottenborg, København; Art-Claims-Impulse Contemporary Fine Arts, Berlin; Gøteborg International Film Festival; Jeonju International Film Festival, Sør-Korea; FEC European Shortfilm Festival, Reus, Spania; Kortfilmfestivalen i Grimstad m.fl.) og ble nominert til Amandaprisen i kategorien for beste norske kortfilm i 2013.

Mattias Härenstam (f. 1971) har bodd i Berlin i flere år, men er nå bosatt i Oslo. Han har fått stor anerkjennelse for sine videoer både i Norge og utenlands. Mye av arbeidet hans har et nærmest selvbiografisk utgangspunkt. Problematikken rundt livet vi lever, hva som rører seg under overflaten, melankoli og indre konflikt er sterkt tilstede. I sine videoverk lar han følelsen av kaos og tap av kontroll komme opp til overflaten.

Kristine Halmrast

Kunstneren vil vise  The Soliloquist og The location of sleep.

Filmene utforsker på hver sin måte et landskap mellom søvn og våken tilstand.

“The Soliloquist”(2012), har bl.a blitt vist på Silverlens Gallery i Singapore, Small Projects i Tromsø og Trondheim Kunstmuseum.
“The Location of Sleep”(2013), har bl.a annet blitt vist på Fotogalleriet i Oslo, Trondheim Kunstmuseum og i Kragerø under utstillingen: I skyggen av Munch.

Kristine Halmrast (f. 1982) tilhører en ung generasjon videokunstnere som allerede har rukket å markere seg på den norske samtidskunstscenen. Med enkle virkemidler skaper Halmrast en sterk tilstedeværelse av det absurde og forstyrrende i sine videoer. Hun formidler en underliggende uro, ikke uten evne til å få betrakteren til å le, enten av det pussige eller det ubekvemme.

Soliloquist6