Habitats Light  Volum 3

Fritt etter Alfred Russel Wallace Låveveggen på Enge, Nord Tretten.

Marit Arnekleiv.

Tre ulike stedsspesifikke prosjekter i Lillehammer og omegn blir presentert gjennom foto, tegninger og installasjon.

Det blir åpning av utstillingen og Art talk med Hans-Jørgen Wallin Weihe lørdag 14.mars kl.12.00 . Deretter blir det muligheter for å ta en tur til Nord Tretten. Prosjektet Fritt etter Alfred Russel Wallace åpnes av Egil Martin Kurdøl.

Utstillingen i kunstsenteret varer fram til 19. april. Prosjektet på Nord-Tretten er å se fram til 30. april.

 

" Fritt etter etter Alfred Russel Wallace " Låveveggen på Enge,Nord-Tretten.

” Fritt etter etter Alfred Russel Wallace “
Låveveggen på Enge,Nord-Tretten. Foto: Marit Arnekleiv

Tekst marit Arnekleiv:

Det siste året har jeg jobbet med tre ulike stedsspesifikke prosjekter i Lillehammer og omegn.

De er svært ulike i teknikk og tematikk, noe som gjorde at jeg tidlig startet å lete etter det de kunne ha felles.

Jeg tenker at prosjektene kan ha vært en form for feltarbeide som snart er over og nå vises den videre bearbeidelsen av materialet i Oppland kunstsenters prosjektrom.

 Det ene stedsspesifikke verket Fritt etter Alfred Russel Wallace vises samtidig på den gamle låveveggen på Enge på Nord-Tretten.

Materialet som prosjektene bygger på har sitt utspring i ulike forsøk på å dokumentere og formidle konkrete virkelighetsoppfatninger.

Dette gjelder både det håndkolorerte flyfotoet av ei grend på Tretten fra 1957 og oppdagelsesreisende Alfred Russel Wallace sine registreringer og nedtegnelser av ulike arter innenfor både botanikk og fauna – fra hans første reise til Amazonas i 1848 -1852.

Prosjektet Reset View som var et av bidragene til åpningsutstillingen til Oppland kunstsenter 2014,tar utgangspunktet i maleriene til Thorvald Erichsen.

Erichsens gjentatte observasjoner nordover mot Balbergkampen på Lillehammer, prøver å fange det mest flyktige i en virkelighetsoppfatning; fargevariasjonene som dagslyset og det direkte sollyset genererer.

Illusjoner har oppstått ved ulike stadier under formidlingen.

Arbeidene som vises, bestående av fotobaserte arbeider og installasjon/skulpturer, reiser problemstillinger rundt avbildning, presentasjon og objektet i seg selv.

Konkret spenner utstillingen fra deler av bygningselementer satt inn i en ny kontekst, til avbildninger der objektet ikke finnes, slik at illusjonen som oppstår kun er et spill mellom lys og mørke.

 

Klikk på Wallace for å lese tekst av Hans Jørgen Wallin Weihe.