Kunstbokhandelen B*stard samarbeider med Kunstpodden om arrangementet Kuns(ner)boktips.
Fredag 27.1. kl. 19.00 samtaler kunsthistoriker og programleder i Kunstpodden, Cecilie Tyri Holt, med kunstner Line Bøhmer Løkken, senior Designer i Snøhetta Henrik Haugar og antikvarbokhandler ved Norlis antikvariat, Richard Sørbø.
Tema for samtalen er forskjellene mellom kunstbok og kunstnerbok – og hvilke tre bøker  kunstneren, grafisk designeren og antikvarbokhandleren vil anbefale i denne sammenheng?

Henrik Haugan er Senior Designer hos Snøhetta. Han er utdannet innen maleri og grafikk i Oslo og London. De senere årene har han for det meste arbeidet med utstillingsdesign og bokprosjekter, ofte koblet sammen. Haugan jobber med designprosjekter i stor bredde – fra store identitetssystemer for universiteter og kommersielle selskaper til web-baserte løsninger og animasjoner og illustrasjoner. Haugan har designet en lang rekke bøker for ulike forlag som Hatje Cantz (DE), Phaidon (UK), Kerber Verlag (DE), Skira Editore (IT), Fonds Mercator (BE), Forlaget Press (NO) og Teknisk Industri (NO). 

Line Bøhmer Løkken er kunstner. Hun jobber hovedsakelig med fotografi og er tematisk interessert i å undersøke hvordan vi relaterer til og opplever ulike steder, gjennom arkitekturen, menneskene eller objektene som definerer dem. I det siste med fokus på en mer fenomenologisk tilnærming til fotografiet ved å utforske aspekter ved haptisk visualitet med en strebe etter en mer taktil lesning gjennom blikket. Hun er utdannet ved Högskolan för Film och Fotografi, Göteborgs Universitet.  

Richard Sørbø har vært antikvarbokhandler halve livet og jobber i dag i Norlis antikvariat. Han trives blant bøkene. Sørbø er ikke direkte boksamler selv, men har en liten samling med bøker innen mange slag hjemme. Han liker å lese både nye og gamle bøker og er interessert i kunst og foto. 

Cecilie Tyri Holt er kunsthistoriker og forfatter. Hun har skrevet en rekke kunstbøker med både tematisk og biografisk vinkling: Edvard Munch. Fotografier (Forlaget Press), Per Fronth (Forlaget Press), Zoya Taylor. It Stayed with Me (blackCap) og Elisabeth Werp. Between Lights and Darks (Gyldendal). Hun har jobbet som kritiker, kulturjournalist, skribent og redaktør innen kunstfeltet i snart 20 år. I 2017 startet hun Norges første podkast om kunst: Kunstpodden.