Kritikersamtalene i Diatribe-serien starter opp igjen med to samtaler på samme dag torsdag 2. juni på Lillehammer

Diatribe #12 arrangeres 2.6. kl. 17 på Lillehammer Kunstmuseum, og tar utgångspunkt i utstillingene;
Nå Nå Nå – Mikael Øye Hegnar
(Elephant Kunsthall, Lillehammer, 14.05-05.06.22)

Stepping Out! Female Identities in Chinese Contemporary Art
(Lillehammer Kunstmuseum, 13.5.-16.10.22)

I kritikerpanelet sitter Steffen Håndlykken som moderator, Tarald Wasswik og Bobby Yu Shuk Pui. 

—————————————————————————————————————–

Diatribe #13 arrangeres 2.6. kl. 19 på Oppland Kunstsenter i Kirkegata 68, vis a vis kunstmuseet.

Hør Cecilie Tyri Holt i Kunstpodden samtale med kritikerne Tommy Olsson og Hanne Skogvang Stork om kunstbøkene “Sifonofor” av Lisa Him Jensen, serien “Parallell” som gis ut av KRAFT og kunstnerboka Blue and green av Ane Thon Knutsen. Arrangementet inngår i Kunstbokmessen Bastard sitt fagprogram på Oppland Kunstsenter, Kirkegata 68 i Lillehammer.

Cecilie Tyri Holt er forfatter og kunstskribent. Hun har en mastergrad i kunsthistorie, med Edvard Munchs fotografiske selvportretter som spesialfelt. Hun har i en årrekke jobbet som kunstskribent for ulike publikasjoner og forfattet en rekke kunstnermonografier. I perioden 2014-2022 har hun vært redaktør for tidsskriftet Kunsthåndverk. Høsten 2017 startet hun Norges første podkast om kunst, Kunstpodden.

Tommy Olsson er billedkunstner, kunstkritiker, kurator og musiker. Han har gitt ut flere bøker, blant annet «Å miste noe verdifullt med vilje», Kolon 2018 og «Til stede», Kolon 2020. Olsson skriver kunstkritikk for en rekke fagtidsskrifter og aviser, som Klassekampen, Billedkunst, Kunstkritikk og Morgenbladet.

Hanne Skogvang Stork er religionshistoriker, tidligere redaktør i tidsskriftet Fett, skribent og redaktør i forlaget Brød og Roser.