Endelig kan vi invitere til åpning av kunstbokhandelen B*stard på Oppland Kunstsenter!

Tid: lørdag 11.12. kl. 15-19
Sted: Oppland Kunstsenter, Kirkegata 68, Lillehammer

Det blir markering med taler, lansering av B*starden, en bok laget av og med årets deltakere på kunstbokmessen B*stard, panelsamtale om kunst i bokform og masse, masse kunstbøker, kunsteriske publikasjoner, rariteter, unikum — kort og godt: kunst i bokform…!

For deg som ikke kan komme fysisk, åpner også bokhandelen digitalt på siden www.bastardbok.no
Her finner du en tro kopi av utvalget i den fysiske bokhandelen.

Kunstbokhandelen B*stard er en spesialbokhandel for kunstbøker,som fokuserer på skjæringspunktet mellom visuell kunst og litteratur. Vi tilbyr kunstbøker og publikasjoner som produseres av kunstnere og små forlag innen billedkunst- og litteraturfeltet. Når bokhandelen åpner har  vi rundt 400 titler til salgs, både fysisk i bokhandelen på Oppland Kunstsenter og via nettbokhandelen www.bastardbok.no, noe som gjør oss til et av de største utsalgsstedene for denne typen publikasjoner i nasjonal sammenheng.
 
Publikasjonene er primært gitt ut av kunstnere og småforlag, og spenner fra kunstbøker for barn til eksperimentell poesi og kunstverk i bokform. Men vi har også bøker av billedkunstnere som gir ut bøker på etablerte forlag, som for eksempel Mathias Faldbakken, Inger Wold Lund og Tommy Olsson.
 
Idéen til kunstbokhandelen springer ut av Kunstbokmessen Bastard som arrangeres av Oppland Kunstsenter i samarbeid med og i tilknytning til Norsk Litteraturfestival. Litteraturfestivalen, kunstbokmessen og kunstbokhandelen skal dra veksler på og forsterke hverandre, og fungere som et organisk knutepunkt for kunstboksjangeren i norsk sammenheng. Kunstbokmessen Bastard har som motivasjon å utforske skjæringspunktet mellom visuell kunst og litteratur, og består av aktuelle publikasjoner, verksteder for selvpublisering og et eget fagprogram med samtaler og presentasjoner. Bokhandelen vil samle og forlenge trådene som allerede lever gjennom messen, og gi den en helårs syklus.Bokhandelen bidrar med infrastruktur for katalogisering, distribusjon, salg og synlighet for det organisk voksende repertoaret. Kunstbokhandelen Bastard skal også programmere egne arrangementer; samtaler, kurs og opplesninger, og være et diskusjonsforum for kunstbøker.

Program:
Kl. 15:00 — Offisiell åpning. 
Åpningstaler av Inger Eri fra Kulturrådet, Olav Brostrup Müller, kultursjef i Lillehammer kommune, og Kjerstin Lundgård, leder av hovedutvalget for kultur i Innlandet fylkeskommune.

Kl. 15:30 — Lett servering
Kl. 16:00 — Lansering av B*starden ved kunstner og grafisk designer Ane Thon Knutsen
Kl. 16:20 – ca 17:30 — Panelsamtale: Kunst i bokform — Hvordan og hvorfor blir kunstbøker til? Kl. 17.30- 19:00 — Åpen bokhandel!

Ordstyrer for panelsamtalen Kunst i bokform, er forlegger og programkoordinator ved Litteraturhus Lillehammer Cathrine Strøm. I panelet sitter forlegger og kurator fra Harpefoss Hotell Eivind Slettemeås, seniorrådgiver i Kulturrådet Inger Eri og kunstner og grafisk designer Ane Thon Knutsen.

Velkommen, vi håper å se deg!