Andreas Siqueland. Fra utendørsatelieret. Foto: Andreas Siqueland.

De to utstillingene Insects of the world unite! av Andreas Siqueland, og Lineage av Elin Melberg vises på Oppland Kunstsenter i perioden 12.6. til 1.8. 2021. Begge utstillingene tar form av fargesterke installasjoner som på hver sin måte omslutter betrakteren og innhyller hen i deres kunstneriske universer. 

Utstillingsåpning på Oppland Kunstsenter, Kirkegata 68, Lillehammer lørdag 12. juni klokken 12!

Våre åpningstider er onsdag til søndag 12-16.
Vi følger FHI sine gjeldende anbefalinger og regler i henhold til hygiene og nødvendig avstand. Vær vennlig å holde deg hjemme dersom du er syk. Men dersom du er frisk ønsker vi deg varmt velkommen!

Andreas Siqueland
Insects of the world unite!

I dreamt I was a fly. I flew towards the light. Med denne setningen åpner Andreas Siqueland utstillingen Insects of the world unite! På Oppland Kunstsenter. Naturen har tatt over rommene som en gang huset en kino og senere Bøndenes Hus.Ville vekster vokser opp langs lerretene som dekker veggene lagvis fra gulv til tak. Vi er inne i maleriets habitat; en tett skog av form og farge. Andreas Sigueland har de senere årene arbeidet mye med maleriske rommelige installasjoner hvor menneskets relasjon til naturen er det sentrale motivet. Man omsluttes. Det er en fysisk opplevelse. Maleriene er ikke lenger bare frittstående objekter, de er romlige vesner, som oss selv. 

Andreas Siqueland (f. 1973) bor og arbeider på Hadeland. Han har sin utdannelse fra Haute École d’Art et de Design i Génève og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. I 2013 var han ferdig som stipendiat ved Kunstakademiet / Kunsthøgskolen i Oslo. I tillegg til egen praksis samarbeider han med Anders Kjellesvik i kunstnerduoen aiPotu. Siqueland har Statens 10-årige arbeidsstipend samt arbeidsstipend fra Lindbäck Langaards stifltelse. Han har hatt separatutstillinger på blant annet Galleri LNM, Kunstnerforbundet, Galleri F15 (Moss), Regina Rex (New York), Trøndelag Senter for Samtidskunst, Kunstnernes Hus og Henie Onstad Kunstsenter. Han har vært med i gruppeutstillinger på The Logan Center for the Arts (Chicago), Momentum Biennalen, The Banff Center for the Arts, i8 (Reykjavik), Sydney Biennalen

Utstillingen har blitt realisert med tilskudd fra Regionale prosjektmidler for visuell kunst, Kunstsentrene i Norge

https://andreassiqueland.comhttps://aipotu.org 


Elin Melberg
Lineage

Elin Melberg viser tekstilverket Lineage i Glasskuben. I sin arbeidsprosess drives hun av et sterkt ønske om fysisk tilstedeværelse og nærhet til materialene. Kunstnerskapet behandler store eksistensielle tema: liv og død; nedbrytning; kontroll, kaos; arv og erindring. I installasjonen hun viser på Oppland Kunstsenter arkiverer hun øyeblikk av svunnen tid gjennom sin arbeidsmetode, og forsøker å kapsle inn – og forevige det som en gang var nært.Melberg vokste opp med en mormor som ønsket å uttrykke seg fritt innen tekstil. Dette fikk hun ikke mulighet til, og gikk isteden på Husmorskolen, for siden å arbeide på tekstilfabrikk, der alt som ble produsert hadde nytte – og bruksverdi. Det var ikke før på hennes eldre dager at hun begynte å jobbe fritt med veven. Melberg arvet store mengder tekstilmaterialer fra henne da hun døde, som hun ofte tar inn i sine verk. Hun kan arbeide som fri kunstner, mye takket være mormorens generasjon og det de kjempet for. 

Elin Melberg (f. 1976, Stavanger) bor og arbeider i Stavanger. Melberg har en Master of Fine Art fra Royal College of Art (2002) i London. Nylige utstillinger inkluderer Nord-Norsk Kunstmuseum (Tromsø) (2020-21); Abingdon Studios (Blackpool, UK) (2019); Interface gallery (Oakland, USA) (2019); Kunsthall Stavanger (2018); Kunstmuseet KUBE (Ålesund) (2018); Nordenfjeldske kunstindustrimuseum (Trondheim) (2017) og Stavanger kunstmuseum (2017 – 18). Verkene hennes er innkjøpt av blant annet Stavanger kunstmuseum, Stavanger Universitetssykehus, KORO, Stavanger kommune, Oslo kommune og Bazil Alkazzi Foundation.

Utstillingen har blitt realisert med tilskudd fra Regionale prosjektmidler for visuell kunst, Kunstsentrene i Norge

www.elinmelberg.com
Instagram: @elinmelberg 
Elin Melberg. Lineage (detalj). Foto Jan Inge Haga.