sbs-logo-positive

Oppland Kunstsenter har mottatt tilskudd fra Sparebankstiftelsen DNB på totalt en million kroner til formidlingsprosjektet “I rommet innenfor rommet innenfor rommet” der Oppland Kunstsenter samarbeider med billedkunstner Randi Liliequist og Lillehammer Læringssenter. Prosjektet startet opp i 2020 og strekker seg frem til sommeren 2024.

Tittelen på prosjektet er hentet fra Inger Hagerups diktsamling “Så rart”, og henspeiler på hvordan kunsten alltid har lag på lag, og at det alltid er et nytt innenfor når du kommer inn i noe. Og at slik språket kan danne flere lag av betydninger, kan den visuelle kunsten åpne for et vell av opplevelser og fortolkninger. Alle elevene ved læringssenteret besøker kunstsenterets utstillinger, deltar på verksteder og møter noen av kunstnerne bak utstillingene på senteret.  Billedkunstner Randi Liliequist har rollen som formidler og bruker sin særegne kreative og involverende metodikk til å lede programmet. Samtidskunst blir en del av elevenes norskopplæring, og deres deltakelse beriker lesningen av utstillingene, og gjør at kunstsenteret når ut til stadig nye publikummere. I desember arrangerte vi juleverksted med billedkunstner Siri Leira. Takk til Sparebankstiftelsen DNB for det generøse tilskuddet! Vi gleder oss til å utvikle prosjektet i tre nye skoleår!

 

image

Fra Juleverksted med Siri Leira. Foto: Siri Leira

IMG_8650

Fra Juleverksted med Siri Leira. Foto: Siri Leira

IMG_8651

Fra Juleverksted med Siri Leira. Foto: Siri Leira

3

Formidling med Randi liliequist i Wendimagegn Belete sin separatutstilling. Foto: Randi Liliequist.

10.S2-3. 28.09.20

Formidling med Randi liliequist i Wendimagegn Belete sin separatutstilling. Foto: Randi Liliequist.

12

Formidling med Randi liliequist i Wendimagegn Belete sin separatutstilling. Foto: Randi Liliequist.

14.S2-3. 28.09.20

Formidling med Randi liliequist i Wendimagegn Belete sin separatutstilling. Foto: Randi Liliequist.