I 2020 fikk vi midler fra Sparebankstiftelsen DNB til formidlingsprosjektet “I rommet innenfor rommet innenfor rommet” der Oppland Kunstsenter samarbeider med billedkunstner Randi Liliequist og Lillehammer Læringssenter.

Tittelen på prosjektet er hentet fra Inger Hagerups diktsamling “Så rart”, og henspeiler på hvordan kunsten alltid har lag på lag, og at det alltid er et nytt innenfor når du kommer inn i noe. Og at slik språket kan danne flere lag av betydninger, kan den visuelle kunsten åpne for et vell av opplevelser og fortolkninger. Alle elevene ved læringssenteret besøker kunstsenterets utstillinger, deltar på verksteder og møter noen av kunstnerne bak utstillingene på senteret.  Randi Liliequist skaper en åpen og kreativ ramme gjennom sin dialogbasserte formidling. Samtidskunst blir en del av elevenes norskopplæring, og deres deltakelse beriker lesningen av utstillingene, og gjør at kunstsenteret når ut til stadig nye publikummere. I desember arrangerte vi juleverksted med billedkunstner Siri Leira. Takk til Sparebankstiftelsen DNB for det generøse tilskuddet! Vi gleder oss til å fortsette andre del av prosjektperioden på nyåret.

image

Fra Juleverksted med Siri Leira. Foto: Siri Leira

IMG_8650

Fra Juleverksted med Siri Leira. Foto: Siri Leira

IMG_8651

Fra Juleverksted med Siri Leira. Foto: Siri Leira

3

Formidling med Randi liliequist i Wendimagegn Belete sin separatutstilling. Foto: Randi Liliequist.

10.S2-3. 28.09.20

Formidling med Randi liliequist i Wendimagegn Belete sin separatutstilling. Foto: Randi Liliequist.

12

Formidling med Randi liliequist i Wendimagegn Belete sin separatutstilling. Foto: Randi Liliequist.

14.S2-3. 28.09.20

Formidling med Randi liliequist i Wendimagegn Belete sin separatutstilling. Foto: Randi Liliequist.