Fra første desember og hver dag frem mot jul publiserer Oppland Kunstsenter ett verk fra juleutstillingen 2020 på www.opplandkunstsenter.no

Den kunstfaglige kalenderen inneholder for øvrig en rekke fine arrangementer. Vi vil gjerne at mange kommer og ser juleutstillingen, men ikke alle på en gang! Det er viktig at folk holder seg hjemme hvis man er syk, og holder avstand under det enkelte arrangement.

Programposter:

Onsdag 16.12. kl. 11.30 Kunstnerpresentasjon med Caroline Ho-Bich-Tuyen Dang. Caroline ho-Bich-Tuyen Dang fikk et av Oppland Kunstsenter sine delegerte stipend fra BKH i 2020 til arbeidet med prosjektet ‘Sacred cycles’ som skal vises på FUGE sommeren 2021. Dang kommer til Oppland Kunstsenter i neste uke for å fortelle om prosjektet. Hun har i en årrekke arbeidet med vekstsykluser, sanking, matlaging, tegning, tekst og papirarbeider som uttrykker en stille motsats til forbrukersamfunnet og en kapitalistisk tankegang. Utstillingen på FUGE er et viktig bidrag til kunstfeltets og samfunnets diskurs rundt økologi og klimaendringer, og vi gleder oss til å høre mer om arbeidet som er i gang.  www.artistlink.info

Forhåndspåmelding til: post@kunstopp.no

Fri entré.

Torsdag 17.12. kl. 20.00 Lillehammer Experimental presenterer Helga Myhr og Motvind Records (konsert). Inngangsbilletter kr. 100. Max 30 personer. I samarbeid med Lillehammer Experimental arrangeres torsdag 17. desember en konsert med Helga Myhr og Motvind Records som vi gleder oss stort til! Konserten er en del av Oppland Kunstsenter sin kunstfaglige julekalender tilknyttet Juleutstillingen 2020.

På grunn av koronarestriksjoner har vi plass til maksimum 30 personer i publikum til dette arrangementet.
Forhåndspåmelding gjøres på e-post: post@kunstopp.no. Forhåndspåmelding sikrer billett.
Billetter kr. 100 betales i døren. Betaling med Vipps eller kort.
Oppland Kunstsenter følger gjeldene smittevernregler. Det er viktig at syke personer holder seg hjemme, at publikum holder god avstand under arrangementet og bruker tilgjengelig håndsprit.
HELGA MYHR
Helga Myhr is a hardanger fiddle player and singer, working in the field of Norwegian folk music and contemporary and experimental music. She finished her studies at the Norwegian Academy of Music in 2019. Myhr plays in groups and bands such as Morgonrode, Dei kjenslevare and Kvedarkvintetten, and cooperates with musicians such as Rasmus Kjorstad, Tanja Orning, Karoline Wallace and Ole-Henrik Moe. Her first solo album, Natten veller seg ut, was released on the label Motvind Records in October 2019, that also received a nomination to Spellemannprisen (the Norwegian Grammy Awards). Myhr composed her first commission work, Andsyning, at Osafestivalen 2020
Find out more here:
www.helgamyhr.com
MOTVIND RECORDS
A young Norwegian record label with a focus on experimental sounds, driven by a clear ethos of pro-peace, pro-freedom and pro-quality music. Motvind Records is a part of the umbrella organization Motvind Kulturlag which also includes a festival and a magazine. Motvind Records label director, Hans.P. Kjorstad will play selections from their catalog, tell us a bit about the Label and Organization as well as have vinyl and CD’s from their artists available to purchase.
Find out more here:
motvindrecords.com

 

27.11. kl. 11.30 Boksamtale om publikasjonen “Blåtimen” med Jannecke Lønne Christiansen og Vilde Andrea Brun. (Avsluttet)

2.12. kl. 15.00 Presentasjon av “Kunstkampen” ved Linda Covery Løvold og Syver Marthinsen Goksøyr i samtale med Vilde Andrea Brun. (Avsluttet)Onsdag 2. desember kl.15 presenterer Linda Convery Løvold og Syver Gøksøyr Martinsen sitt felles prosjekt kunstavisen “Kunstkampen”. Linda og Syver har nylig flyttet til Lillehammer etter å ha gått på Strykejernet kunstskole i Oslo. I tillegg til individuelle prosjekter gir de ut kunstavisen “Kunstkampen” der de er opptatt av å gi ordet til et bredere spekter av stemmer enn de som slipper til i de etablerte fagtidsskriftene. Under dette arrangementet samtaler daglig leder Vilde Andrea Brun med kunstnerparet om avisen de har gitt ut.

https://www.facebook.com/Kunstkampen-102573664796409

3.12. Billedkunstner Egil Martin Kurdøl presenterer bokprosjektet “Flere steder for alltid”. (Avsluttet) Torsdag 3. desember kl. 11.30 holder billedkunstner Egil Martin Kurdøl en presentasjon av bokprosjektet “Flere steder for alltid” på Oppland Kunstsenter, Lillehammer. Kurdøl fikk et av Oppland Kunstsenter sine delegerte stipend fra BKH i 2020 til arbeidet med boken. Publikasjonen samler en rekke av Kørdøl sine kunstprosjekter i en leken syntese mellom to permer. Kurdøl har i flere desenier spilt en viktig rolle i utviklingen og utbredelsen av stedskunst i Innlandet, og hans kunst går alltid i dialog med stedet de vises/presenteres/inngår i. www.kurdoel.no

4.12. kl. 11.30 Konservator og kunsthistoriker Kåre Hosar innleder om “Julen som motiv i kunsten”. (Avsluttet) Fredag 4. desember klokken 11.30 holder konservator og kunsthistoriker Kåre Hosar en innledning om “Julen i kunsten – Fra det religiøse budskapet i tradisjonell kirkekunst til borgerskapets jul og kunstneres bidrag til julekortmotiver”. Jesu fødsel er et tradisjonelt motiv, og særlig hyrdenes tilbedelse og kongenes tilbedelse. Men hvordan passet dette inn i den protestantiske ikonografien? Julen som familiehøytid med selskaper og kos er kanskje ikke så gammel tradisjon som vi vil tro? Julekortene har til dels vært tegnet av kunstnere. Ikke minst var Kjell Aukrusts julekort under krigen noe som både kunne oppfattes som koselige motiver og som et aldri så lite stikk til okkupasjonsmakten. Kanskje finner vi også julen i samtidens kunst?

Alle arrangementene krever forhåndspåmelding til: post@kunstopp.no

Fri entré, bortsett fra kalenderens siste arrangement!