Oppland Kunstsenter/Kunstbokmessen B*stard samarbeider med Litteraturhus Lillehammer og Nansenskolen bokdager: Bokuka avsluttes i år med poesi, musikk og fest på Oppland Kunstsenter i regi av Bergensfenomenet Poesidigg. Arrangementet er det siste i rekken av årets B*stardarrangementer, og foregår i Oppland Kunstsenter sine lokaler i Kirkegata 68 på Lillehammer fredag 30.10. fra kl. 19.30- kl. 21.30.

I kjent stil geleider poet, ordstyrer og DJ Henning Bergsvåg oss gjennom en aften i poesiens tegn der både nye- og etablerte stemmer kommer til orde. Hit kommer også poet Pedro Carmona-Alvarez og debutant Runa Borch Skolseg. Det blir DJ og åpen mikrofon – bli med!

Om deltakerne

5. Henning Bergsvåg.David Aasen

Henning H. Bergsvåg. Foto: David Aasen.

Henning H. Bergsvåg er en norsk forfatter og litteraturformidler. Han debuterte i 2000 med diktsamlingen Newfoundland, som siden har blitt fulgt opp med Nattarbeid (2003), Nemesis (2007), Over elven Tweed (2010), Den engelske hagen (2013) og Du er ikke her (2016), alle utgitt på Gyldendal forlag. Våren 2020 er han aktuell med sin syvende diktsamling Dette er ikke et stille sted.

7. Carmonaalvarezpedro.Foto- Eva Lene Gilje Østensen

Pedro Carmona-Alvarez. Foto: Eva Lene Gilje Østensen

Pedro Carmona-Alvarez er født i 1972 i La Serena, Chile, og som tiåring flyktet han med familien til Argentina på grunn av farens politiske virksomhet i hjemlandet. Med debutsamlingen Helter (1997) ga han et vitalt tilskudd til norsk poesi. Han har vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi Signaler og for Verden finnes ikke på kartet, en antologi med gjendiktninger av internasjonal samtidspoesi (med Gunnar Wærness). Carmona-Alvarez har mottatt en rekke priser, bla P2-lytternes romanpris 2012.

1615

Runa Borch Skolseg. Foto: Ida Gøytil.

Runa Borch Skolseg er født 1988 og bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved KHIO og har en master i teater. Skolseg er er dramatiker og skribent. Hun arbeider også som redaktør og dramaturg. I 2019 hadde hun urpremiere på Det siste epos og peer/bitch. Diktsamlingen Bois, gitt ut på forlaget Kolon, er hennes første bok.