Eva Laila Hilsen er en billedkunstner som bor og jobber på Fagernes i Valdres og arbeider innen grafikk, maleri, tegning og objekter. Hun har sin utdanning fra Statens Kunstakademi, grafikk 1987-88, SHKS, tegning 1983-84, høgskolen på Hamar og Notodden/tegning 1977-81, Hamar tegnestudio, og er medlem i NBK, NG, TF, LNM og BKO.

Siden 1991 har huset vært et sentralt billedelement og motiv i Eva Laila Hilsens bilder; En stram frontal form som hun ofte setter sammen med organiske elementer fra naturen eller dekorative elementer fra folkekunsten. Hun bruker huset som en metafor på livet, og opplever dette som et ladet og komplekst symbol som rommer både trygghet, utrygghet, beskyttelse, styrke og sårbarhet. Eva Laila´s opake fargebruk spenner over nyanser av gult, orange, rødt og blått og er inspirert av barndommens fascinasjon for valmuens farger. Innen denne valmue-paletten foretrekker hun å arbeide med tempera på linlerret. Hun bruker sterke, klare farger innen litografi. Mens innen tresnitt eller linoliumstrykk utarbeider hun motivene i svart-hvitt, med rene streker og monokrome flater i samspill med det hvite papiret.

Hilsen debuterte 1987 i Bodø Kunstforening med utstillingen Underveis. Hun har siden hatt et 50-talls separatutstillinger i private og offentlige gallerier i inn- og utland, bl.a. Galleri Norske Grafikere, Tegnerforbundet, Kunstbanken Hamar, galleri ismene Trondheim, Aalesunds kunstforening, Tyrkia/Istanbul, Paris/Cité og Sør-Afrika. Hun har mottatt flere priser for sine arbeider, fått tildelt internasjonale artist in residence opphold, og utført en rekke utsmykninger i privat og offentlig regi. Eva Laila har gitt ut to kunstmapper, med litografier, Eit Rom – Eit Hus og Blå, begge med tekster av forfatter og dramatiker Jon Fosse.

For videre lesning og informasjon om Eva Laila Hilsen:

www.evalailahilsen.no

Nå når Oppland Kunstsenter holder stengt er det ikke mulig å møtes til den månedlige fredagslunsjen kombinert med BKOrdet der en av regionens kunstnere holder en presentasjon. Vi presenterer isteden i tekst og bilder et av regionens kunstnerskap hver måned.

Utdrag av Eva Laila Hilsen sine arbeider. Alle bildene er gjengitt med tillatelse fra kunstneren:

Presentasjon BKOrdet