bastard_program_2019_01

bastard_program_2019_02

bastard_program_2019_03

Programlansering for Bastard 2019 med samtalen: Hva er en kunstbok og hvordan blir den til?

I forbindelse med lansering av programmet til kunstbokmessen Bastard 2019 avholdes samtalen Hva er en kunstbok, og hvordan blir den til? på Kunstnernes Hus torsdag 25. april kl. 17.30-18.30. Arrangementet er et samarbeid mellom kunstbokmessen Bastard og Lillehammer Kunstmuseum, og retter søkelyset mot kunstbokens tilblivelse og dens funksjon.Utgangspunktet for samtalen er tilblivelsen av Marte Johnsliens bok A Square on A Sphere og Marianne Hurums bok Krabbe som nylig ble laget i forbindelse med deres utstillinger ved Lillehammer Kunstmuseum.

Hvordan har disse kunstbøkene blitt til? Hvilken rolle spiller kunstneren i utviklingen av bøkene? Hva er forskjellen på en utstillingskatalog og en kunstbok? Hvordan har designerne arbeidet og hvordan står bøkene til utstillingene?

Samtalepanelet består av kunstnerne Marte Johnslien og Marianne Hurum, designer for Johnsliens bok Torgeir Hjetland og designerne for Hurums bok Carl Gurgens og Lewi Bergqvist. Samtalen ledes av Siri Leira, prosjektkoordinator ved Oppland kunstsenter, som arrangerer kunstbokmessen Bastard.

Torgeir Hjetland vant gull i kategorien i Work in Progress for Kunstkatalog A SQUARE ON A SPHERE, arrangert av Grafill. Både Carl Gurgens og Levi Bergqvist mottok flere diplomer i ulike kategorier. Prisene ble delt ut 11. april 2019. Les mer: https://www.grafill.no/visuelt/nyheter/her-er-arets-visuelt-vinnere

Les mer om Marte Johnsliens utstilling her: https://lillehammerartmuseum.com/utstilling/marte-johnslien-20-oktober-2018-24-februar-2019/

Les mer om Marianne Hurums utstilling her: https://lillehammerartmuseum.com/utstilling/marianne-hurum-maleri-og-skulptur-16-februar-2-juni-2019/

Les mer om kunstbokmessen Bastard her: http://kunstopp.no/bastard/

Les mer om Lillehammer Kunstmuseum her: https://lillehammerartmuseum.com/

image003

Fra og med 1. mars og ut april er Bastard fokusaktør i Nordic Art Press sin bokhandel på Kunstnernes Hus. Et utvalg av publikasjoner speiler Bastard som et organisk og pulserende konglomerat; en uren og kaotisk skapning som rommer et stort spenn av ytringsformater. Her presenteres en rekke kunstnere, forlag og tidsskrifter som blir å finne på kunstbokmessen Bastard 2019 i Lillehammer 23.-26. mai.

Kunstbokmessen Bastard er et årlig arrangement i regi av Oppland kunstsenter under Norsk Litteraturfestival i Lillehammer som utforsker skjæringspunktet mellom visuell kunst og litteratur. Messen er en arena for overlappingene mellom litteratur og billedkunst, og består av aktuelle publikasjoner, samtaler og presentasjoner der disse to feltene bryter inn i hverandre. Messen arrangeres for tredje gang i 2019.

Nordic Art Press (NAP) er et nettverk for distribusjon og formidling av nordiske kunstbøker. På Kunstnernes Hus selger NAP bøker fra nordiske kunstbokforlag og -aktører. For å synliggjøre hver enkelt utgivelses- praksis er utvalgte forlag i fokus i avgrensede tidsperioder.