Bøker, Per Jonas

Kunstbøker av Per Jonas Lindström i utstillingen “Sperposisjoner” ved Oppland Kunstsenter

Lørdag 3. juni klokken 12.30- 14.30 og kl. 16.00 til kl.18.00 i tilknytning til Kunstbokmessen Bastard blir det kunstbokverksted ved Oppland kunstsenter. Billedkunstner Per Jonas Lindström leder workshopen der målet er at deltakerne lærer enkle teknikker innen bokbinding. Han har 30 års erfaring med å lage egne kunstbøker som en del av sin kunstneriske praksis. Deltakerne på workshopen vil lærer å sy bøker og lage ulike typer av omslag. Undervisningen blander 50/50 % kreativitet og teknikk og forutsetter en god del eget arbeid. Innføring og undervisning foregår i gruppe, men utviklingen av innhold er individuell. Det er gjennomganger og kritikk i plenum. Det er plass til maksimum 20 personer, og kurset koster kr. 100 i materialutgifter. Påmelding kan gjøres ved å sende en e-post til: post@kunstopp.no som merkes med “Kunstbokverksted”. Verkstedet passer for personer mellom 8 og 100 år.

Per Jonas Lindström (1955) er billedkunstner, bosatt i Oslo og i Tistedal. Han har markert seg gjennom et langt kunstnerskap med utstillinger og kunstoppdrag ved en rekke anerkjente samtidskunstinstitusjoner både i Norge og i utlandet. I nærmere 30 år har han arbeidet med kunstbøker (artist books) som unike kunstverk og i små opplag.

www.artistbookarkivet.com