Kunstfestivalen Wunderbaum Wanderlust Wunderkammer inneholder både utstillinger, performance og konserter.Kunstprosjektene vil være i samspill med bygningene, naturen og historien i Harpefoss og det er et  spennende program de har å tilby.

Prosjektansvarlige er kunstnerne  Eivind Slettemeås og Anna Gudmundsdottir, som bor og arbeider på stedet.

Festivalen er det fjerde KUNSTGJØDSELprosjektet som gjennomføres i 2011 og fikk kr 50 000 i støtte fra KIO.

 

WunderbaumWanderlustWunderkammer –WWW-   er møte med lokale, episodiske og episke manifestasjoner av historie og topografi – med luft og mytiske understrømmer – mønstre som er sammenvokst mellom lek med historien – performance – folkemusikk – museologi – enterpernørskap – kulturminner og det innadvedte.

WWW representere fordelingen i en tredelt utgreining. Wunderbaum som det lokale og mobile perspektivet, det eviggrønne bakspeilet. Wanderlust – utferdstrang, urbane legender og oppmuntringen til å følge etter. Wunderkammer er nysgjerrighetens kabinett. Den mistenkelige, men entusiastisk slektningen av kunstinstitusjonen. Mens verkene er laget spesielt for stedet, vil de utvide seg og iscenesette sine omgivelser på uventede måter.

Kunstnere

 

DAUGHTERS OF VALHALLA

Daughters of Valhalla er et prosjekt av Monica Winther og Kjersti Vetterstad. Utgangspunktet for prosjektet er Völuspá; (Volvens spådom) det første og mest kjente av de gamle norrøne gudediktene. Ekte Norsk Kulturformidlings guidede reise gjennom Gudbrandsdalen lar deg skape dine egne opplevelser, en personlig reise og en særegen ferie.

VICTORIA PHIL LIND

Hestene i Szydlowiec bearbeider traumet som en sanselig erfaring i livet og i kunsten. Arbeidet berører hvordan historieframstilling og fortellerkunst står i gjensidig avhengighetsforhold til hverandre og hvordan samspill mellom språk, minne og glemsel former individuell virkelighetsoppfatning og kollektiv bevissthet.Uten konkret referanse til jødeutryddelsen som fant sted i den polske byen Szydlowiec, der 75 prosent av den lille befolkningen på 25 000 ble drept, er Victoria Pihl Linds videoarbeid en fortettet fortelling om et fravær, om det som mangler i språket og mellom menneskene. Utydelighet og stillhet om en hendelse kan være en konstruksjon, et virkemiddel for å undertrykke sannheten om en forbrytelse, og på denne måten beholde kontroll over historieframstillingen og reelle forhold.

STEINAR HAGA KRISTENSEN OG KAREN ELLIOT   Ballast Harpefoss spelet .Haga Kristensen og Elliot jobber med telepati og samhandling som kunstnerisk metode. De utforsker kunstrommets likhetslogikk og perspektiv psykose med utgangspunkt i motivet ” syk profet”.

AIPOTU

Flyvning 2647 henter inspirasjon fra Anders Mehlum (1848-1942), omreisende redaktør i Valdres og Hallingdal som i en årrekke utgav bladet Nu med lokale nyheter. Mehlum overnattet gjerne der han dro og avisen var krydret med sett-og-hørt observasjoner fra reisene. I Mehlums ånd vil kunstnergruppen aiPotu (Anders Kjellesvik og Andreas Siqueland) gjøre en reise til Harpefoss Hotell der de ankommer luftveien. Med seg i bagasjen har de aviser og nybrygget jomfruøl

LIV BUGGE

Liv Bugge presenterer et verk som baserer seg på oppfattelsen av fenomenet magi som en ‘primitiv’egenskap som kan oppstå i mennesket som lever i kontakt med naturen. Forestillingen om at magi tilhører det ‘primitive’ kan synes å ha sterk tilknytning til det kapitalistiske systemet, der skillet mellom kropp og sjel er en forutsetning for produksjon og akkumulasjon av kapital; kroppen som arbeideren og sjelen som kapitalisten, mens det i magien ikke finnes noe skille mellom disse. Verket er inspirert av den synske healeren Marcello Haugen (1878-1967) og hans forankring til steder i Gudbrandsdalen. Verket tar fysisk utgangspunkt i hytta Sameti, et byggverk reist av Marcello Haugen i 1915 på fjelltoppen Thokampen. Sameti er sanskrit for ‘jeg tørster’. Verket inkluderer en video som omhandler en pilegrimsferd til Sameti, der stedets mulige spirituelle og symbolske funksjoner som maskulin fetisj undersøkes; fjelltoppen, tørsten, ensomheten, mennesket mot naturen og nærhet til det guddommelige og det føydale.

ANDERS DAHL MONSEN

Til WWW vil Anders Dahl Monsen produsere et lanskapsbasert verk med utgangspunkt i Harpefossjuvet nedenfor Harpefoss Hotell. Meteoritt og Meteoritt II er to tidligere arbeider som peker frem mot dette prosjektet, der den skulpturelle fremstillingen forteller om det uforutsigbare, men også monumentale i ødeleggelsen.Naturkatastrofer er ofte utgangspunkt i arbeidene som spiller på det spektakulære i katastrofens form. Jordskjelv, meteoritter, steinras eller annen ødeleggelse blir gjort til dekor av jordoverflaten og brukt som materiale for en kunstnerisk utprøvning. På samme måte som J. M. W. Turner malte naturens storstilte humør, tar arbeidene tak i naturens sublime karakter. Samtidig kommenterer de naturkatastrofens overskridende makt og knytter an til vår egen sårbare situasjon.

Tekster er hentet fra Harpefoss hotell sin hjemmeside

Konserter

1. juli kan du også høre kultbandet De Press, Andrej Nebb som spiller gammelt og nytt fra Holy Toy,s høydepunkter og innspillinger med Tor Jonssons tekster.

For mer informasjon om festivalen, utstillinger og konserter : www.harpefosshotell.no

Åpningstider:

1. juli – 14. august ,  fredag – søndag 12 – 18.