I tidsrommet 12. – 23. juni vil Torbjørn Kvasbø fra Ringebu, Alexandra Engelfriet ( NL), Katrine Køster Holst ( NO) og Neil Brownsword ( UK ) gjennomføre et eksperimentelt leireprosjekt i Ringebu.

Prosjektet skal gjennomføres i en v Ringebu Miljøservice´s industrihaller og alt 30 tonn leire vil gå med i dette prosjektet!

Et psykologisk eksperiment.

Om man stenger inne ulike personer, med helt ulike dialoger med leiren, plassert i en situasjon helt ulik kjente og vante omgivelser, og som på hver sin måte må forsøke å forstå den situasjon de er i : hvordan kommer disse til å påvirke/ forholde seg til rommet, leiren og hverandre?

Kunstnerne ønsker å  utfordre seg selv til å klare å beherske ukalkulerte sider ved seg selv i en situasjon hvor alt kjent er pulverisert og det ikke finnes referanser. Form og psykologi blir ett, og de fysiske verkene er reelle erfaringer.Materialkunnskap, erfaringer og muligheter vil lagre seg. Alt man foretar seg vil sette spor i leiren. Kunstnerne vil ikke bruke vanlig verktøy i bearbeidelsen av leiren; kun sin egen kropp.

Tidligere stedsspesifikke prosjekter

Torbjørn Kvasbø har deltatt på  lignende prosjekter tidligere.Kalmar i Sverige 1997, der han var produsent og arrangør av et utendørs nordisk leireskulptur – prosjekt, Australia i 1995 –  ” Clay – Sculpt Gulong” og England  2009 i Marl Hole som er Europas største åpne leiretak. Se video fra Marle Hole her:

 

Filmproduksjon

Den hollandske filmskaperen Marlou van den Berge vil lage lage en film som vil formidle prosjektet ut til publikum. Filmen er et eget kunstnerisk prosjekt og vil bli vist på filmfestivaler i mange land.

 

Resultatet av prosjektet vil være åpent for publikum etter at det er avsluttet.

Prosjektet er støttet av KUNSTGJØDSELMIDLER,Norske Kunsthåndverkere, Norsk Kulturråd og Gudbrandsdal Energi.

KIO ønsker lykke til med prosjektet!

Åpent for publikum søndag 19.juni kl 12 – 18.

Veibeskrivelse: Kjør E6 til Frya, Rv27 mot Venabygd snautt 1 km, Slettavegen (til høyre) ca. 2 km til utstillingen hos Miljøservice( høyre side av veien), tydelig verkstedområde.

 

Kunstnernes hjemmesider:

http://www.kvasbo.com/

http://www.alexandra-engelfriet.nl/projects.php

http://www.koesterholst.com/projektindhold.html