Som en del av kunstbokmessen Bastard arrangeres i år tre selvpubliseringsverksteder som gir en innføring i ulike metoder for å materialisere kunstneriske idéer på papir og internett. Verkstedene ledes av Per Jonas Lindström, Camilla Skibrek og Arial Pink, som vil geleide deltakerne gjennom produksjon av håndlagde kunstbøker, risograftrykk og en trolldeigbasert internettkalender.

Verkstedene vil foregå i grupper gjennom samtaler og samarbeid, men også med tid til individuelt arbeid. Alle verkstedene arrangeres på Oppland kunstsenter torsdag 23., fredag 24. og lørdag 25. mai. Torsdag 23. mai går de tre verkstedene parallelt, og separat fredag 24. og lørdag 25. mai. Verkstedene passer for alle (barn i følge med en voksen), og ingen forhåndskunnskaper kreves. Det serveres et måltid underveis.

Ønsker du å delta? Se påmeldingsinformasjon nederst på denne siden.

Kunstbokverksted med Per Jonas Lindström
Vil du lære å sy bøker og lage ulike typer omslag? Verkstedet blander teknikk og kreativitet. Undervisningen er gruppebasert og selve bokproduksjonen individuell. I verkstedet finnes alt som trengs av verktøy, lim, papir osv. Du kan også forberede deg med materiale som for eksempel skisser, fotografier, lommerusk, funnet materiale og collager; bare fantasien setter grenser. Bli med og lær hvordan en bok håndlages fra en kunstners perspektiv!

Per Jonas Lindström er billedkunstner, bosatt i Oslo og i Tistedal. Han har markert seg gjennom et langt kunstnerskap med utstillinger og kunstoppdrag ved en rekke anerkjente samtidskunstinstitusjoner både i Norge og i utlandet. I nærmere 30 år har han arbeidet med kunstbøker som unike kunstverk og i små opplag.

Kunstbokverkstedet arrangeres:
Torsdag 23. mai kl. 13-18 (Kr. 200,-)
Fredag 24. mai kl. 11-14 (Kr. 100,-)

a

Kurs i networking med Arial Pink
I løpet av noen intense timer inviterer Arial Pink til å sammen lage et nettverk over året som har gått.

Alle deltakerne trekker en dato og datoen illustreres i trolldeig med utgangspunkt i hva som var viktig for vedkommende den spesifikke datoen; om det er på et personlig plan, av politisk karakter eller en banal hverdagshendelse. Alle illustrasjonene dokumenteres og legges ut på nettet som en stor database av datoer hvor de ikke sorteres etter det vanlige datosystemet vi kjenner til, men hvilke dager som ligner hverandre.

Arial Pink er en utbrytergruppe fra kunstkollektivet Narves1biblioteket og Nasjonal2biblioteket. Gruppen består av Christa Barlinn Korvald, Erlend Peder Kvam og Thor Merlin Lervik, som alle er utdannet i grafisk design og illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Kurs i networking arrangeres:
Torsdag 23. mai kl. 13-18 (Kr. 200,-)
Fredag 24. mai kl. 14-17 (Kr. 100,-)

IMG_0206

Risografverksted med Camilla Skibrek
En risografmaskin baserer seg på samme prinsipp som silketrykk, og gjør det mulig å produsere fargetrykksaker i små og store opplag.

Alle deltakere får laget et A3-trykk med to farger. Vi kommer hovedsakelig til å jobbe med forskjellige collageteknikker der vi bruker skannertoppen på maskinen. Det som trengs av materialer er tilgjengelig i verkstedet, men dersom du ønsker å ta med egne fotografier, kunstverk, tekster, objekter eller utstyr er det også fullt mulig. Husk at størrelsen ikke kan overskride A3 og at digitale filer må være i PDF-format.

For Bastard-deltakere som har spesifikke prosjekter de vil ha gjennomført vil det være mulig å få realisert dette under festivalen. Risografen kan benyttes utenom de oppsatte tidene ved forespørsel.

Camilla Skibrek er billedkunstner og grafisk designer. Hun har en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo. Hun drev i to år publiseringsverkstedet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har i dag sitt eget risotrykkeri i Oslo.

Risografverkstedet arrangeres:
Torsdag 23. mai kl. 13-18 (Kr. 200,-)
Lørdag 25. mai kl. 12-15 (Kr. 100,-)

image1

Påmelding og spørsmål
Ønsker du å melde deg på, eller har du spørsmål knyttet til selvpubliseringsverkstedene?
Send en e-post til prosjekt@kunstopp.no med «Påmelding verksted» i emnefeltet og nummer på ønsket selvpubliseringsverksted fra oversikten nedenfor. Samme adresse benyttes for spørsmål. Betaling i døra. Verkstedene er gratis for alle Bastard-deltakere.

1) Kunstbokverksted med Per Jonas Lindström torsdag 23.05 kl. 13-18. (Kr. 200,-)
2) Kurs i networking med Arial Pink torsdag 23.05. kl. 13-18. (Kr. 200,-)
3) Risografverksted med Camilla Skibrek torsdag 23.05. kl. 13-18. (Kr. 200,-)
4) Kunstbokverksted med Per Jonas Lindström fredag 24.05. kl. 11-14. (Kr. 100,-)
5) Kurs i networking med Arial Pink fredag 24.05. kl. 14-17. (Kr. 100,-)
6) Risografverksted med Camilla Skibrek lørdag 25.05. kl. 12-15. (Kr. 100,-)