Bli med på fermenteringsverksted med Ana og Dawid!
Tid og sted: Oplandia senter for samtidskunst, Kirkegata 68, Lillehammer
Lørdag 21.9. klokken 12-14
Påmelding til post@kunstopp.no innen 20.9.

Som en del av utstillingen Beyond our kitchen holder kunstnerne Ana Brotas og Dawid Dobrucki en workshop åpen for publikum. Verkstedet vil introdusere deltakerne for fermenteringsmetoder og se disse i en kulturell, økologisk og sosial sammenheng, med utprøving, samtaler, skrift og tegning som metoder.

Fermentering handler om mer enn resultatet som oppnås, det handler om forbindelser; kjøkkenritualer forbindes med oppskrifter som har vandret fra generasjon til generasjon. Fermentering forbinder qjordsmonnet og mikrobielle kulturer til prosesser som foregår både i omgivelsene rundt – og inne i kroppene våre, som en del av oss. Fantasien kobles til oppskrifter som kan gjenoppdages med nye smaker, nye perspektiver og nye historier. Bli med på et øyeblikks forbindelse, med deling av kulinariske tradisjoner og opplevelser, utvidelse av ganene våre og gjenskaping av oppskrifter!

Praktisk informasjon

  • Verkstedet holdes på engelsk
  • Alle nødvendige materialer er inkludert. Men ta gjerne med egne grønnsaker og urter til produksjonen hvis du vil!
  • Maksimum 13 deltakere. Påmelding til: post@kunstopp.no

English

As part of the exhibition Beyond our kitchen, Ana Brotas and Dawid Dobrucki are running a public workshop at Oplandia senter for samtidskunst based on the fermentation process. The workshop will introduce methods of fermentation and contextualize their cultural, ecological and social importance through hands-on and sensorial activities, drawing and writing.

More than just its results, fermentation is about connecting. Connecting to time through rituals passed down across generations. Connecting to the earth and the microbial cultures that flourish both within and around us. Connecting to creativity, as recipes are reinvented with new flavors, new perspectives, and new stories. Join us for a moment of connection, where we’ll share culinary traditions and experiences, expand our palates, and reimagine recipes together!

Practical information:

  • The workshop will be conducted in English.
  • All necessary materials will be provided, but feel free to bring your own vegetables and produce if you would like!
  • Maximum 13 participants. Register to: post@kunstopp.no