Søndag 15. september klokken 18 arrangerer Billedkunst en kritikersamtale med utgangspunkt i de to inneværende utstillingene på Oplandia senter for samtidskunst; Aire Incandescente – Glødende luft med kunstnerduoen Relampágo, og Beyond our kitchen med Ana Brotas og Dawid Dobrucki. Begge kunstnerduoene jobber relasjonelt, men med to svært ulike prosjekter. Viviana Cárdenas og Alejandra Aguilar i Relámpago har nærmet seg en mytologisk forståelse av begrepet «lyn» gjennom ulike kollektive tegneteknikker. Ana Brotas og Dawid Dobrucki viser et pågående verk i form av en fermenteringslab.

Les mer om utstillingene på OSS sin hjemmeside: http://kunstopp.no/

I panelet sitter kunstkritikerne Kjetil Røed, Maria Borg og Meera Kaur.

Arrangementet er gratis.

Velkommen!

Arrangementet er del av Billedkunst live og gjennomføres denne gangen i samarbeid med Oplandia senter for samtidskunst. Billedkunst live er støttet av Stiftelsen Fritt Ord, Sparebankstiftelsen og Kulturdirektoratet.

Billedkunst utgis av Norske Billedkunstnere. Ansvarlig redaktør: Kjetil Røed. Medredaktør: Tine Semb

Billedkunst live er på rundreise i Innlandet denne helgen, og har også et arrangement på Kunstbanken senter for samtidskunst i Hamar tidligere på dagen, kl. 13.

Her skal redaktør Kjetil Røed snakke med kunstneren Lise Linnert, som stiller ut på Kunstbanken for tiden, og dessuten er aktuell med verk på Høstutstillingen 2024.

Les mer om dette arrangementet på Kunsbanken sin hjemmeside: https://kunstbanken.no/#aktuelle-utstillinger

Det går tog fra Hamar til Lillehammer klokken 14.52, 15.13, 15.52 og 16.52

Kjetil Røed (f. 1973) har vært kritiker i en rekke norske aviser, deriblant Aftenposten (2011-2018) og Vårt Land (2018-2023). Han er redaktør av tidsskriftene Billedkunst og Fotografi, og har utgitt flere bøker deriblant Kunsten og livet: en bruksanvisning (Flamme Forlag, 2019), Kunsten og døden: en bruksanvising (Res Publica, 2021) og Fra punktum til kolon: et essay om kritikk og kjærlighet (Pelikanen forlag, 2022). Røed arbeider for tiden med en større utgivelse om kjærlighet, kunst og politikk som kommer våren 2025. Han har dessuten oversatt Iris Murdoch, Det godes suverenitet (Cappelens Upopulære, 2022). Timothy Mortons All art is ecological, som kommer på norsk i samme serie i 2025.

Meera Manjit Kaur (f. 1988) bor og arbeider som kunstner og kunstkritiker i Oslo. Hun har stilt ut verk på Tenthaus, Norsk Billedhoggerforenings Skulpturtriennale, og Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen. Huns skriver for blant annet Morgenbladet og Periskop. Kaur er for tiden kunstforeleser og eksamenssensor på OsloMet. Hun har tidligere skrevet for Kunst Pluss og har vært kunstformidler for Astrup Fearnley Museet, Høstutstillingen, Tenthaus, Kunstnernes hus og MUNCH.

Maria Vallevik Borg (f. 1993) er kunstkritiker og skribent, blant annet for Vårt Land, Periskop, Numer og Billedkunst. Maria har en bachelor i kunst fra fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen, og har også gått på Einar Granum Kunstfagskole