Lørdag 10. desember klokken 15- 17 blir det kunstnersamtaler med Sebastian Rusten, Ewa Jacobsson og Anna Sigmond Gudmundsdottir ved Oppland Kunstsenter.

De tre kunstnerne inngår i senterets 2 aktuelle utstillinger, og vil gi presentasjoner av sine verk.

Gjennom å arrangere kunstnersamtaler i tilknytning til våre utstillinger vil Oppland Kunstsenter skape et fora for kunstnere, kunsthåndverkere og et kunstinteressert publikum der de utstilte verkene, og de bakenforliggende kunstneriske prosessene er det sentrale samtaleemnet. Samtalene åpner for en fordypet lesning av arbeidene, og tar samtidig sikte på å styrke det kollegiale fellesskapet i regionen. Arrangementene søker å gi innsikt i kunstnernes tanker rundt sitt virke, og å stimulere til faglig samtale og meningsbrytning.

Korte presentasjoner av de aktuelle kunstnerne:

Eva Jacobsson er utdannet ved det Kongleige Danske kunstakademi i København og Håndtverkshøyskolen i Stockholm. Hun arbeider med stedsspesifikke installasjoner der visuelle elementer, lyd og bearbeidelser av stedet inngår i en helhet. Hun arbeider også med lydkomposisjon, fysisk lydenede objekter og live performance. Hun stiller ut videoverket ”Ett tomt rom av ingenting” i Glasskuben  som tar utgangspunkt i en performance hun hadde tidligere i år ved Harpefoss Hotell.

Sebastian Rusten er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo, og arbeider både innen det visuelle feltet med tegning og performance, og som musiker. Han utforsker forhold mellom uberørt natur, og menneskeskapte strukturer og landskap ved å benytte tegning, fotografi, landart og performace som uttrykk. Han viser videoarbeidet 1:1 som tar utgangspunkt i en lydperformance han gjorde på Harpefoss Hotell tidligere i 2016.

Anna Sigmond Gudmundsdottir er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen og Kunstakademiet i Reykjavik. Etter avsluttet utdanning har Gudmundsdottir jobbet  med installasjoner, maleri, tegning og foto. Disse uttrykksformene anvender hun som flerdimensjonale verktøy. Eksempelvis bruker hun ofte fotografi som inspirasjon, eller som utgangspunkt for tegning og collager.  I prosjektet «Sfærodial esje» som stilles ut ved Oppland Kunstsenter har Gudmundsdottir jobbet med maleri, tegning og fotocollage. Bilder fra bøker, naurfotografi, illustrasjoner, tekster og egne malerier er malt over med forskjellige teknikker og metoder.

sebastian-rusten

Fra 1:1 av Sebastian Rusten ved Harpefoss Hotell. Foto: Trish Bronte

ewa-jacobsson

Fra “Ett tomt rom av ingenting” av Ewa Jacobsson. Foto: Harpefoss Hotell

_mg_8324

“Sfærodial esje” av Anna Sigmond Gudmundsdottir. Foto: Øystein Thorvaldsen