Hanne Lydia Opøien Figenschou / Kristin Wexelsen Goksøyr / Signe Johannessen.

Høstens første utstilling på Oppland kunstsenter presenterer kunstnere innenfor et vidt spenn av uttrykk, ikke bare kunstnerne i mellom men også innenfor hvert av kunstnerskapene.

Hanne Lydia Opøien Figenschous tegninger, video og tekstarbeider er gjennomgående orientert rundt kjønn og identitet i det offentlige og private rommet. I hennes arbeider har fraværer fått en dominerende tilstedeværelse, enten det er tegninger av klesplagg og gjenstander som referere til en tilknytning uten subjekt eller tekst og videoprosa som viser til fravær av dialog i kommunikasjonen.

Kristin Wexelsen Goksøyrs tegninger og skulpturer er antydende på en abstrakt assosierende og organisk lekende måte. Overgangen mellom materialer og teknikker, tegning og skulptur, er tilsynelatende sømløs og presis selv om de er blitt til gjennom lange tid og prosesser. Underliggende for disse harmoniske og sensuelle formene, er at de skaper undring men også uro.

Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd og Vederlagsfondet.

http://kristinw-goksyr-eyrw.squarespace.com

Signe Johannessen opptatt av hvordan mennesker tilpasser seg naturens ødeleggende krefter og vår relasjon til dette gjennom narrativene vi skaper. I prosjektet ”Beistet og syklonens øye” undersøkes vår relasjon til havuhyrer og sjølevende beist, og stiller spørsmålet: Hva er menneskets plass på jorden? Johannessen tar i bruk både det personlige, vitenskapelige og historiske, fiksjon og fakta for undersøke hva slags forestillinger vi skaper for å håndtere en viten om at katastrofen inntreffer.

 

Utstillingen står fra 10.september til 23.oktober. 

Åpningstider: onsdag – søndag kl.12-16