For 6. året på rad arrangerer Lillehammer Kunstmuseum formidlingsopplegget VANN I KUNSTEN i samarbeid med Eidsiva. Elever fra Gausdal og Gjøvik videregående skole har arbeidet intensivt med kunstfoto med tema vann, kraft og energi, sammen med kunstfotograf Jørn Hagen og museumspedagog Hilde Fauskerud.

I år har elevene vært «jegere» med fokus på det rene fotografiet. Det rene fotografiet har sitt utspring fra Amerikansk formalisme, der fotografene på slutten av 1800-tallet ble opptatt av fotografiets særegenhet som skarpt fokus og detaljer.

I årets utstilling har elevene «jaktet» etter øyeblikket i byrommet eller i naturen. Utstillingen Refleksjon setter søkelyset på vann, kraft og energi i situasjoner vi har sett før, men nå formidlet på en ny måte.

 

Klikk her for mer info om utstillingen

ÅPNING

I forbindelse med Eidsivas Vannslippdag i Mesnaelva, ønsker vi velkommen til utstillingsåpning lørdag 5. september kl 14. Åpningen holdes utenfor Lillehammer kunstmuseum og utstillingen vises i Oppland Kunstsenter i perioden 5. -20. september.  Musikalsk innslag ved Thor og Carol Kvande.

Refleksjon. Tobias Brenden Fredriksen, Benedicte Rooth Olstad, Joakim Nydal Svehaugen

 

Foto: Tobias Brenden Fredriksen, Benedicte Rooth Olstad, Joakim Nydal Svehaugen