Kunstnergruppen AKE – Marit Arnekleiv, Egil Martin Kurdøl, Jan Egge – slipper, i samarbeid med Oppland fylkeskommune, katalogen fra sitt seineste prosjekt; BEVER – AKE i Engelund, en katalog som også har fått økonomisk støtte fra Øyer kommune og Norsk kulturfond.

AKE er en kunstnergruppe som sporadisk, gjennom snart 25 år, har utført kunstprosjekter/utstillinger sammen eller i samarbeid med andre kunstnere. De har også gjort studiereiser sammen og tidvis jevnlige faglige møter med teoretisk og praktisk innhold.                                                                                                 AKE søker alltid stedstilpasning i sine prosjekter. Stedets fysiske forutsetninger, historikk, sosiologi osv., danner grunnlag eller utgangspunkt for deres kunstneriske tilnærminger.

BEVER-katalogen markerer avslutningen på en trilogi som startet med ”i-prosjektet” i Hed-Opps nedlagte slakteri på Lillehammer i 1990, dernest ”Evighet og Skapelse” i Øyer Prestegård, 2010.  ”Bever – AKE i Engelund”, fant sted i den gamle nedlagte barneskolen på NordTretten, sommeren 2011.                                                                                                                                                                            Gjennom alle prosjektene AKE har realisert eller deltatt i sammen med andre kunstnere, har Oppland fylkeskommune vært en viktig støttespiller med så vel økonomisk som praktisk og administrativ bistand.

Presentasjonen i Oppland kunstsenters prosjektrom vil bestå av plakater, publikasjoner, artefakter, dokumentasjon og kunstverk fra deres prosjekter.

Alle de 3 katalogene fra AKE-trilogien vil være til salgs under presentasjonen.

Åpning lørdag 6. desember kl 14:00 ved Frode Sannum