Nettinvitasjon_ A point of no return

 

TEKSTIL – PORSELEN – SMYKKER – KORTFILMER.

Dette kan være alt fra dramatiske opplevelser omkring dødsfall, flukt fra eget hjemland, følelsen av å miste rammen om livet, så alt som var faller fra hverandre.
Eller når noe nytt starter, et barn fødes,en skjult ny mulighet blir synlig.
Det kan være små umerkelige forandringer og ”bevegelser” som ikke kan reverseres.
Dag blir til natt og natt blir til dag. Umerkelig eldes vi. Aldri står noe helt stille.

Temaet til denne utstillingen er uavhengig av kultur, religion, bosted, kjønn og samfunnsklasse.
Et punkt uten retur, kan gi en mulighet til bevisstgjøring omkring lukkede strukturer, både i det enkelte menneske og i kulturen. En åpning som kan gi en fellesmenneskelig samhørighets-følelse, vekke empatien og nære kommunikasjonen.

Valget av kunsthåndverkere til denne utstillingen, er utøvere som allerede har kontakt med dette temaet på ulike måter. Et annet fellestrekk er at de lager kunstverk med sine egne hender, i materialer de har lang erfaring med å uttrykke seg igjennom. Et arbeid som gjøres ”med hjertet i hendene”.

Utstillere
Keramiker Dorthe Søndergaard er født og oppvokst i Danmark, men er bosatt i Norge.
Hun arbeider hovedsakelig i porselen med en sterk material forståelse og med rene klare former i et elegant utrykk. Hun mestrer å få frem porselenets særegne gjennomskinnelighet, som spiller sammen med lyset.
Til denne utstillingen har hun jobbet fra punktet der hun mistet mannen sin,-»når den nærmeste til sitt eget liv forsvinner».
Hun har brukt porselenet i en installasjon, som beskriver hvor skjørt, tynt og skrøpelig livet også er. Plutselig kan det gå i tusen knas og hva er veien videre?

Tekstilkunstner Gabriella Göransson www.goransson.no er født i Firenze, oppvokst i Italia/Sverige/Norge, men er bosatt i Norge.
I hennes arbeider blir tekstil til papir, og papir til skulptur, objekt, installasjon.
Hun har et originalt og merkelig utrykk, med en selvfølgelig abstrahert sikkerhet.
Til denne utstillingen har hun jobbet ut i fra tanken, «senere er alltid annerledes». Dette satt i forhold til valgene vi tar og skjebnen som rår.
I utstillingen er dette bl.a. synliggjort ved gjentagende og repeterende elementer, som i likhet med organiske strukturer og urformer, virker sammen i bevegelige konstruksjoner.

Smykkekunstner Dina Hald www.dinahald.no er født og oppvokst i Norge.
Som emaljekunstnere, har hun sin helt egne stil og får den innviklede kunsten å lodde de tynne sølvtrådene til å se ut som en lek.
Hun jobber figurativt i et grafisk og naivt utrykk, der hun bruker sin spenstige strek, gode form og humor. Hun presenterer gjerne smykkene i små historier.
Til denne utstillingen tar hun bl.a. utgangspunkt i utrykket «a point of no return», som er satt i forhold til hanggliding. De har dette punktet der hangglideren har så stor fart at det er umulig å avbryte hoppet.
Smykkene til utstillingen kan forstås som bilder på eventyrlyst og mot.

Glasskuben
Kortfilmer i forhold til tittel og tema :

“Alt i alt”   Torbjørn Skårild
“Noen ganger gjør det vondt”  Geir Henning Hopland
“Sniffer”  Bobbie Peers
“Idyll”  Morten Hovland
“Samtale”  Kurt Johannessen/Bjarte Mørner Tveit
“Kokos”   Charlotte Blom
“Bawke”  Hisham Zaman

Satt sammen av manusforfatter Trond Morten Kristensen Venaasen fra Filmbanken i Lillehammer.

Kurator: Randi Liliequist lilietrykk@gmail.com Mobil: 97099464.

 

Akvarell - detalj

Akvarell – detalj, Gabriella Göransson