Invitasjon web A4. JPEG

          Kunst i det offentlige rom, identitet, penger og makt.

Oppland kunstsenter inviterer til møte på Litteraturhus Lillehammer torsdag den 26 september kl. 18 – 2030 :

Kunst i det offentlige rom. Identitetskapende, forskjønnende – «troll eller stein»? Offentlig eller privat? Spiller det noen rolle hvor pengene kommer fra eller hvem som bestemmer plassering?

Koro støtter i hovedsak større kunstsaker og etterspørselen etter kunstkonsulenter  og veiledning fra Oppland kunstsenter, er minket. De private aktørene i det offentlige rom er kommet sterkere på banen, dette er en positiv tendens. Og derfor også viktig å være bevisst på hva vi vil med kunsten?  Og hva kan kunsten bidra med i det offentlige rom. Dette ønsker vi gjennom foredrag og diskusjon, å belyse.

Innledning ved billedkunstner og leder for kunstutvalget i Oppland:  Jannecke Lønne Christiansen

Foredrag ved:

Ane Hjort Guttu (f. 1971) er billedkunstner, bosatt i Oslo. Hun arbeider med foto, video og tekst i sine arbeider. Hun er en sosialt og politisk opptatt kunstner, som i tidligere arbeider b.la. har tatt for seg hvordan arkitekturen og byplanen synliggjør sosiale forskjeller og  hvem som har makt i det offentlige rom. Hun er opptatt av forholdet mellom kunst og ikke-kunst, og de tingene som opptrer som “overgangsobjekter” mellom kunst og andre ting og vil stille spørsmål om vi må oppløse kunstbegrepet eller skape et nytt som er mer fleksibelt.

Dag Wiersholm, seniorrådgiver i KORO har i en årekke arbeidet med prosjekter og fagutvikling i KORO, skrevet essays  og artikler og forelest om skjæringspunktet mellom estetikk og etikk i samfunnsmessig perspektiv. Hans foredrag har fått tittelen: Når alle vil holde seg med kunst. Om økonomiens estetikk og estetikkens økonomi. 

 

Kunst i Offentlig rom er statens fagorgan for kunst i offentlige rom og landets største kunstprodusent og har som sitt mål at Kunst skal prege det offentlige rom i Norge.  KORO legger vekt på mangfold og nyskapning i kunstproduksjonen som når et bredt sammensatt publikum i byer og distrikter over hele landet.

Sigrid Røyseng, professor ved Markedshøyskolen med kultur og næring som spesialfelt Hennes foredraget vil se nærmere på hvilken betydning ulike typer penger har for kunstprosjekter i det offentlige rom. Ingen penger er nøytrale, men ulike finansieringskilder gir ulik symbolverdi og ulike prosesser rundt kunstprosjektene.

Målgruppen: Kunst og stedsinteressert publikum, kunstkonsulenter, kulturkontorer, private aktører i kulturlivet,  kultur og næring i fylket, museer, arkitektforeningene, studenter.

Støttet av Oppland kunstsenter og Fritt Ord.