Med KUNSTGJØDSEL ønsker Kunstnersenteret i Oppland å støtte kunstnere som tar i bruk nye arenaer og formidlingsformer  for kunstprosjekter i Oppland fylke. Tre spennende prosjekter fikk Kunstgjødselstøtte i 2010.



THE SCANINAVIANS , GLASSWORKSHOP

The Scandinavians er en skandinavisk kunstnergruppe bestående av  glasskunstnerne Richard Thunberg, Kari Mølstad, Yngve Havstad, Guro Bergland, Pernille Knudsen og Theis Strange. Kunstnergruppen jobber for tiden med  utstillingen ”220 VOLT” hvor tema er lys og glassets påvirking av lyset.  The Scandinavians vil som forprosjekt til utstillingen arrangere en workshop i glasshytten til Hett Glass på Fabrikken i Lillehammer. Her vil kunstnerne samles over to uker i februar 2011, for å inspirere hverandre til nye ideer, og prøve ut nye og kompliserte teknikker. Publikum får anledning til å se kunstnerne i arbeid da glasshytten er åpen, og informasjon om workshopen vil bi presentert gjennom media og nettiden Hett.no.

Workshopen ble avholdt februar 2011. Støtte KUNSTGJØDSEL kr 60 000,-

Les mer om workshopen her: http://www.thescandinavians.org/


EIVIND SLETTEMEÅS OG ANNE GUDMUNDSDOTTIR:

WWW (WUNDERBAUM WANDERLUST WUNDERKAMMER)        KUNSTFESTIVAL/RESEDENCYPROGRAM

WWW (Wunderbaum Wanderlust Wunderkammer) er en utstilling med  samtidskunst, poesi, konserter, performance og foredrag som arrangeres for  første gang sommeren 2011 i Sør-Fron kommune. Etter at kunstnerne  Eivind  Slettemeås og  Anne Gudmundsdottir  flyttet til gamle Harpefoss  hotell i 2010  begynte de planleggingen av en utstilling, festival og et  fremtidig  recidencyprogram tilknyttet det historiske hotellet.

WWW(Wunderbaum Wanderlust Wunderkammer) vil bli en  gruppeutstilling som samler noen av de fremste utøverne på den unge  samtidskunstscenen, og tar sikte på å videreføres også etter 2011. . Wunderbaum henspeiler på det lokale og mobile perspektivet, luktreet i bilspeilet; Wanderlust til vandrehistoriene og utferdstrangen; Wunderkammer til kurositetskabinettet, den uglesette men entusiastiske slektningen til det institusjonaliserte kunstrommet.

Åpning juni 2011. Støtte KUNSTGJØDSEL: kr 50 000,-


BJØRN ERIK HAUGEN, ”STRANGERS IN PARADISE”

Strangers in Paradise er et videoprosjekt med utgangspunkt i en samling populærkulturelle amerikanske filmer og tv-serier hvor ”det norske”,  ”nordmenn”, eller ”Norge” er skildret. Fra dette materialet vil kunstner Bjørn Erik Haugen og idéhistoriker  André larsen Avelin hente ut relevante filmklipp som vil vises på en informasjonstavle ved en av rasteplassene langs E6 i Lillehammer-området.

Haugen og Avelin er opptatt av rollen filmmediet spiller når det gjelder konstruksjoner og definisjoner av mennesker, steder og identitet.

Prosjektet vil utstilles i fellesferien juli 2011. Støtte KUNSTGJØDSEL kr 50 000,-

For mer informasjon og billedmateriell, kontakt Kristine Natvig, daglig leder KIO.