Opplandsutstillingen 2011 skal ta pulsen på billedkunsten i Oppland, med utgangpunkt i en lang og tung tradisjon; landskapet. Utstillingen skal kurateres. Ambisjonsnivået er å skape en interessant og tungt fundert utstilling på et nasjonalt nivå.

Kunstnere i regionen har i 150 år jobbet innenfor vekslende tradisjoner, uttrykk og teknikker med landskapet som motiv og arena. Utstillingen vil spille på landskapskunstens sterke posisjon.

Dagens syn på naturen er preget av 1800-tallets forestillinger om det sublime og nasjonsbyggingen, så hvordan definerer samtidskunsten landskapet? I hvilken grad er vårt samtidige blikk på naturen politisk, sosialt og kulturelt betinget? For er egent- lig landskapet tomt og uberørt, eller er det alltid konstituert i forhold til vårt blikk? Vi ønsker å belyse og problematisere denne sjangeren ved å la samtidkunsten gå i dialog med den historiske landskapskunsten. Nye kunstneriske teknikker, metoder og perspektiver gir nye innfallsvinkler til landskapet. Har landskapskunsten fremdeles aktualitet?

KIO inviterer derfor alle billedkunstnere som er medlemmer i Billedkunstnerne i Oppland(BKO) eller som er bosatt i Oppland til å sende inn en mappepresentasjon.

Den bør inneholde følgende:
CV, presseklipp, Billedmateriale (enten som papirkopier eller på CD), dokumentasjon av arbeider fra de seneste årene, beskrivelse av prosjekter (både fortidige og planlagte), link til eventuell hjemmeside.

SØKNADSFRIST: 16. SEPTEMBER 2010
Spørsmål kan rettes til daglig leder Kristine Natvig via e-mail: post@kunstopp.no eller tlf. 971 22 422.